KOPRU SE OBETA NOVA PRIDOBITEV: Nov plezalni center bo postal tudi uradni pripravljalni center slovenske reprezentance

Koper

Na Bonifiki, ob Plezalnem centru Koper, se kmalu obeta nov infrastrukturni podvig, ki se ga bodo razveselili plezalci in vsi ljubitelji te športne panoge. Kot je na družbenem omrežju Facebook naznanil tudi koprski župan Aleš Bržan, si občina želi še letos začeti gradnjo zunanje plezalne stene, ki bo skupaj z obstoječo infrastrukturo združevala discipline balvanskega, hitrostnega in težavnostnega plezanja. Pred dnevi je objavila javno naročilo za izbiro izvajalca del, rok za prijavo pa se bo iztekel 4. oktobra.

Kot je navedel Aleš Bržan, bo koprska občina kot prva v Sloveniji zgradila sodoben plezalni center, s čimer bodo "na enem mestu združili discipline balvanskega, hitrostnega in težavnostnega plezanja in s tem omogočili organizacijo največjih mednarodnih tekmovanj. Naš center bo postal tudi uradni pripravljalni center slovenske reprezentance, kar pomeni, da bomo v Kopru lahko stalno gostili in spremljali tudi najboljše plezalce na svetu."

Z občine sporočajo, da bi se gradnja zunanje plezalne stene, če bo šlo vse po načrtih, lahko začela že novembra. Dela bodo trajala šest mesecev, naložba bo sklenjena do poletja 2022. Občina je konec minulega tedna objavila javno naročilo za izbiro izvajalca del (dostopno tukaj), rok za prijavo pa se bo iztekel 4. oktobra.

????????‍♂️Plezanje je nekaj, kar imamo ljudje v krvi. Že kot otroci se hitro povzpnemo na vsako drevo in igralo, ki ga...

Objavil/a Aleš Bržan dne Ponedeljek, 27. september 2021

V okviru del bo izbrani izvajalec del zgradil plezalno steno, ki bo funkcionalno razdeljena na težavnostno in hitrostno plezanje. Stena bo umeščena ob glavni vhod v Plezalni center Koper na Bonifiki, ki bo tudi smiselno povezoval notranjost objekta z zunanjimi plezalnimi površinami. Večji del nove plezalne stene, ki bo postavljen ob severnovzhodno fasado obstoječega objekta, bo namenjen težavnostnemu plezanju.

Sestavljale ga bodo različne plezalne plošče, ki bodo razvrščene v več smeri in nameščene pod različnimi nakloni. Navpične proge za hitrostno plezanje so predvidene na nekoliko odmaknjenem visokem stolpu na levi strani stene. Obe plezalni površini bosta na vrhu povezani z nadstrešnico, ki bo služila za stabilizacijo objekta, hkrati pa bo dobrodošla zaščita pred močnim soncem, dežjem in vetrom

Občina je za projekt pridobila nepovratna sredstva Fundacije za šport, in sicer v višini 55.000 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Imperio  |  28 .09. 2021 ob  00: 22
Župan to plezalno steno bi lahko preimenovali MONTE KUKO.
Nekaj za športnike, bravo...