KOPRSKO TOŽILSTVO Z OBTOŽBO PROTI TROJICI MOŠKIH: Ugrabili naj bi lani umorjenega Danijela Božića

Kronika

Koprsko tožilstvo je zaradi ugrabitve Danijela Božića, ki so ga decembra lani našli umorjenega, in poskusa ugrabitve Žarka Tešanovića vložilo obtožbo proti trojici moških, poročajo mediji. Dva od obtoženih sta že lani sedla na zatožno klop, a jima je tožilstvo takrat očitalo le nasilništvo. Obramba napoveduje ugovor.

Tožilstvo je proti 29-letnemu Klemnu Kadivcu iz Ljubljane in 29-letnemu državljanu Črne Gore Bojanu Stanojeviću najprej vložilo obtožni predlog zaradi nasilništva. Sodišče je decembra razpisalo tudi predobravnavni narok, a se obtožena takrat nista izjasnila glede krivde, nadaljevanja naroka pa ni bilo, saj je tožilstvo medtem za oba zahtevalo sodno preiskavo zaradi ugrabitve oz. poskusa ugrabitve. Skupaj z njima se je v preiskavi znašel še en moški, navajajo mediji.

Predsednica okrožnega sodišča Samanta Nusdorfer je za medije potrdila, da je tožilstvo v tem primeru vložilo obtožbo, po informacijah časnika proti vsem trem moškim. Kadivcu in Stanojeviću očita delovanje v hudodelski združbi pri ugrabitvi oz. poskusu ugrabitve, tretji moški pa naj bi sodeloval pri pripravah in priskrbel hišo na Gorenjskem, kamor naj bi sostorilci odpeljali Božića.

Obtožba še ni pravnomočna, obramba pa bo po besedah Kadivčevega zagovornika Blaža Kovačiča Mlinarja vložila ugovor. Meni namreč, da obtoženim ni mogoče očitati ne ugrabitve ne poskusa ugrabitve, ampak je šlo v tem primeru za nasilništvo. Ob tem je odvetnik za medije opozoril, da faza sodne preiskave še ni končana, saj preiskovalna sodnica še ni odločila o predlogih za izločitev dokazov.

35-letnega Danijela Božića so decembra, potem ko je dobra dva tedna prej izginil v Ankaranu, v okolici Kranja našli mrtvega, umrl pa je zaradi nasilnega dejanja. Policija je ob njegovem izginotju na območju Ankarana obravnavala kaznivi dejanji nasilništva ter nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem. Policija je istega dne tudi prijela 29-letna državljana Slovenije in Črne Gore, za oba je preiskovalni sodnik tedaj odredil pripor.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija