KOPRSKO KNJIŽNICO ZAPUSTIL DOLGOLETNI DIREKTOR: Pojasnil nam je, zakaj

Koper

Osrednja knjižnica Srečka Vilharja Koper je v pričakovanju novega vodstva. David Runco, ki je do nedavnega vodil ustanovo, je namreč z mesta direktorja že poleti odstopil. Pojasnil nam je, zakaj se je odločil za ta korak.

Po dveh mandatih oziroma desetih letih na čelu koprske knjižnice, se je David Runco odločil za korak naprej. Kot je pojasnil, si je zaželel novih izzivov. Kot pravi, je bilo v tem času ogromno narejenega, "zdaj pa lahko še kdo drugi kaj doda in to nadgradi".

Od 1. septembra opravlja delo pomočnika generalnega direktorja za radio in televizijo za italijansko narodno skupnost.

"Odhajam na področje, kjer je zagotovo pestro, mislim pa, da je v regionalnem centru ogromen potencial, izjemen kolektiv. In mislim da se je potrebno, ne glede na situacijo, v kateri se nahaja, truditi, da lahko ta potencial, delo in požrtvovalnost vseh zaposlenih pride do izraza in da se jim lahko zagotovi pogoje za normalno delovanje in bodoči razvoj," je še dejal Runco.

Mandat bi se mu sicer tako ali tako v kratkem iztekel, knjižnica pa se bo zdaj usmerila v iskanje novega direktorja. Razpis bo objavljen v naslednjih dneh, do tedaj pa delo poteka po ustaljenih tirnicah.

Kot so nam pojasnili v koprski knjižnici, je delo direktorja prevzel vršilec dolžnosti Ivan Markovič.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija