KOPRSKI ŠTUDENTI PRISKOČILI NA POMOČ ŠTIRINOŽNIM PRIJATELJEM: V dobrodelni akciji Santa paws zbirajo te potrebščine

Koper

Klub študentov občine Koper je po zaključku dobrodelne akcije Božiček za en dan pripravil novo zbiralno akcijo Santa Paws. Na klubski info točki bodo do konca meseca zbirali potrebščine za obalno društvo za pomoč mačkam in drugim živalim Mačja Preja. Dobrodošli bodo transporterji, mačja hrana, plenične podloge, dietetni briketi, čistila in podobno.

Mačja preja je združenje sedmih prostovoljk, ki vsak dan skrbijo za rešene živali. Trenutno imajo v oskrbi prek 80 mačk, nekaj koz, ovac in kokoši. Punce ne prejemajo občinskih ali državnih sredstev, zato so živali odvisne od njihovih osebnih bančnih računov. Med drugim skrbijo tudi za sterilizacijo in splošno veterinarsko oskrbo živali. Nekatere rešene mačke so žal preveč divje, prestrašene in bolne, da bi jih kdo posvojil, zato jih imajo v trajnem skrbništvu, so v klubu koprskih študentov navedli v sporočilu za javnost.

Pakete za dobrodelno akcijo Santa Paws bodo zbirali na Cankarjevi 9a v Kopru v času uradnih ur kluba, in sicer ob ponedeljkih in petkih med 14. in 18. uro, ob sredah med 12. in 16. uro ter ob sobotah med 15. in 19. uro.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
alfa |  04 .12. 2021 ob  18: 17
to pa je res lepo,super..tudi sama imam 2 muce