KOPRSKI STANOVANJSKI SKLAD IZBRAL DIREKTORJA: Med štirimi kandidati najbolj prepričljiv Zlatko Kuštra

Koper

Člani nadzornega sveta Javnega stanovanjskega sklada Mestne občine Koper so na razpisu za novega direktorja izbrali Zlatka Kuštro. Za položaj so se sicer potegovali štirje kandidati in vsi so se izkazali s poznavanjem delovanja sklada in specifične problematike tega občinskega podjetja, a je bil Kuštra bolj prepričljiv.

Izbrani kandidat jih je po besedah začasne predsednice nadzornega sveta Petre Gunjač prepričal s seznamom delovnih izkušenj tako v javnem kot zasebnem sektorju ter dobro zastavljenim programom dela in vizijo sklada. Kuštra je po poročanju Primorskih novic zadovoljen podpore nadzornega sveta. "Stvari v skladu se že nekaj časa niso rešile in pomislil sem, da bi morda lahko pomagal s svojimi izkušnjami," je ocenil.

Kuštra je sicer domačin, do leta 2015 je bil direktor družbe Finor Leasing, kasneje je delal pri banki Intesa Sanpaolo, od junija pa je prijavljen na zavodu za zaposlovanje. Soglasje k njegovemu imenovanju mora sicer dati še koprski občinski svet. Ker so se občinski svetniki ta mesec že sestali, bodo o potrjevanju direktorja najverjetneje morali razpravljati na izredni seji, dodaja časnik.

Mojca Hilj Trivič

Javni stanovanjski sklad Mestne občine Koper je brez direktorja s polnimi pooblastili vse od razrešitve Gorana Malenića decembra lani zaradi očitkov o zamudah pri uresničevanju projektov in raznih nepravilnostih. Od takrat funkcijo kot vršilka dolžnosti opravlja Mojca Hilj Trivič. Vmes je nadzorni svet sklada za direktorsko funkcijo sicer izbral Miloša Milivojevića, ki pa je še pred uradno potrditvijo umaknil svojo kandidaturo.

Koprski občinski svet je sicer na majski seji skleni, da Hilj Trivičeva ostaja v. d direktorice do imenovanja novega direktorja, a najdlje do 19. decembra.

Sklad je lani izkazal negativen poslovni izid. Sredstva na računu so se znižala za 166.355 evrov zaradi presežka odhodkov nad prihodki.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  15 .07. 2020 ob  19: 09
Od Pirana do Lendave ni boljšega kandidata od Kuštre. Hahahahaha.
kokodek |  15 .07. 2020 ob  14: 08
-1
čimprej zazidat stanovanja dostopna stanovanja za mlade !!!!!!