KOPRSKI SD S PRIPOMBAMI NA ODLOK O MEDOBČINSKI UPRAVI ISTRE: "Premeščenim javnim uslužbencem se ne sme poslabšati položaj"

Koper

Na današnji seji koprskega občinskega sveta so Socialni demokrati Koper opozorili na pomanjkljivosti odloka o ustanovitvi skupne občinski uprave 'Medobčinska uprava Istra – Amministrazione intercomunale dell` Istria'. Njihove pripombe se nanašajo predvsem na zaščito javnih uslužbencev, ki bodo premeščeni v skupno občinsko upravo (SOU). Kot pravijo, ti javni uslužbenci ne bodo premeščeni po lastni volji, temveč jih bo v ta položaj spravil odlok, ki je po njihovem mnenju popolnoma asocialen.

Kot opozarjajo v koprskem SD, imajo premeščeni javni uslužbenci tudi družine, "zato pod nobenim pogojem ne smejo izgubiti že pridobljenega položaja ali še huje zaposlitve zaradi napačnih odločitev predlagatelja tega odloka".

"Predlagatelja odloka ne smejo voditi zgolj finančni učinki, ki so vsekakor pomemben sestavni del proračuna, kar pa ga ne odvezuje od skrbi za zaposlene in njihov položaj. Dolgoletne izkušnje, ki jih imamo v Istrskih občinah z redarsko, inšpekcijsko in službo civilne zaščite so dobre in ne gre zanemariti, da na tem prostoru živi in dela cca. 100.000 ljudi, med turistično sezono tudi bistveno več," so zapisali v sporočilu za javnost.

Foto: arhiv SD

Za reševanje tega problema predlagajo, da se v odlok nedvoumno zapiše, da se premeščenim javnim uslužbencem v SOU ne sme poslabšati položaj glede na položaj, ki so ga imeli v občinski upravi posamezne občine ustanoviteljice. Pri tem pa predlagajo tudi spremembe nekaterih členov odloka oz. da se črta nekatere dele besedila (na fotografiji spodaj).

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Veronika Izabela |  29 .01. 2021 ob  12: 20
Če bi kakšen od SD pametnjakovičev, kaj zaslužil kdaj v realnem sektorju, ne bi kvasili takšnih neumnosti. Mislim, da imamo že vsi dovolj tega njihovega kaviar socializma in razmetavanja našega denarja. Hvala lepa za take ideje
vseved |  29 .01. 2021 ob  07: 31
Se kdo iz SD vpraša kako se ravna z delavci ki niso javni uslužbenci? Kaj če si enkrat zaposlen v javni upravi pomeni, da si tam za večno ?
Martin Kacur |  28 .01. 2021 ob  22: 21
-7
Na obalu bomo odpuscali v Ljublanu pa bodo razmetali. Bodite pametni.