KOPRSKI ROKOMETAŠI ZABELEŽILI 10. PORAZ: Za obstoj med elito se bodo morali boriti

Slovenija

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 18. krogu lige NLB premagali Koper s 28:24.

Celjani so po prvem neodločenem izidu na derbiju proti Gorenju in prvi izgubljeni točki v državnem prvenstvu znova zmagali in imajo na lestvici po 17. zmagi v sezoni šest točk prednosti pred Ribnico, ki bo naslednji tekmec Celjanov. Koprčani po 10. porazu v sezoni ostajajo na sedmem mestu, ki v drugem delu prvenstva prinaša zgolj boj za obstanek med slovensko elito.

Državni prvaki in udeleženci lige prvakov so vse morebitne dvome o zmagovalcu razrešili v prvi četrtini tekme, ko so si nabrali prednost občutno (9:3). Nezbran je bil le David Razgor, ki mu je najboljši posameznik gostov, vratar Gašper Dobaj v prvem polčasu ubranil dve sedemmetrovki. Vseeno so Celjani na odmor odšli z zanesljivo prednostjo šestih golov (17:11).

V drugem polčasu so nato mirno držali razliko, največja prednost varovancev Tomaža Ocvirka pa je nekajkrat znašala osem golov. Kljub le štirim golom razlike po 60 minutah, zmaga državnih prvakov ni bila zares vprašljiva.

Pri domačih se je s sedmimi zadetki izkazal Josip Šarac, pet jih je dodal Tilen Kodrin. Pri gostih iz Kopra pa sta po pet zadetkov dosegla Tilen Sokolič in Grega Krečič.

Celjani bodo v 19. krogu 19. februarja Ribničane, Koprčani pa bodo v domači dvorani 22. februarja igrali proti Ormožanom.


* Dvorana Zlatorog, gledalcev 410, sodnika: Satler in Pukšič (oba Ptuj).
* Celje Pivovarna Laško: Gaberšek, Vujović, Cvetko, Cokan 1, Razgor 1, Šarac 7, Grošelj 2, Poteko 1, Žabič, Borges da Silva, Kodrin 5, Horžen 3, Grebenc 2, D. Makuc 1, Leban 2 (1), Novak 3.
* Koper: Dobaj, Postogna, Dolenc 1, Žagar 1, Avsec 3, Krečič 5, Atanasov, Moljk 1, Smolnik 1, Sokolič 5 (1), Planinc 1, Guček 1, Marić 3, A. Makuc 2, Žarkovič, Baruca.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 3 (1), Koper 1 (1).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 4 minute, Koper /.
* Rdeči karton: /.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija