KOPRSKI ROKOMETAŠI SO SE V BOJ PODALI BREZ STRAHU: Tekma je bila dolgo časa odprta, a so na koncu slavili Celjani

Slovenija

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v tekmi 6. kroga končnice lige NLB v skupini od 1. do 6. mesta premagali Koper 2013 z 29:22 (11:12).

Celjani so prejšnji teden naredili velik korak k 23. naslovu državnih prvakov, potem ko so v derbiju premagali Velenjčane. Včeraj so bili teoretično v boju s Koprčani favoriti, toda tekma je bila dolgo povsem odprta; šele v drugi polovici drugega polčasa so domači prišli do pričakovane prednosti in na koncu zanesljivo zmagali.

Koprčani niso imeli tako dobre popotnice, saj so v prejšnjem krogu izgubili v Škofji Loki, a so se včerajšnjega obračuna lotili brez strahu. V prvem delu so večkrat vodili, znali so kaznovati napake in neučinkovitost domačih, tako da so v 27. minuti vodili z 12:9. Prednost se je do polčasa sicer stopila, še vedno pa so imeli gol zaloge.

A to je bilo vendarle premalo. Celjski stroj se je ogreval počasi, ko pa so Celjani po 44. minuti in zadnjem izenačenju (17:17) stopili na plin, je bila tekma hitro odločena. V šestih minutah so naredili delni izid 6:1, po vodstvu s 23:18 pa gostom niso več dovolili približanja na manj kot štiri gole, na lestvici pa so prednost vsaj do ostalih tekem tega kroga povečali na sedem točk.

Za domače je David Razgor dosegel osem golov, pri gostih sta bila s po petimi najbolj razpoložena Grega Krečič in Marko Matijaševič. Celjani bodo v prihodnjem krogu 17. maja gostovali v Mariboru, Koprčani pa dan pozneje odhajajo v goste k Ribničanom.


* Dvorana Zlatorog, gledalcev 500, sodnika: D. in I. Ivančič.
* Celje Pivovarna Laško: Ferlin, Panjtar, Vujović 2, Jurečič, Malus, Kljun, Razgor 8, Ovniček 3, Marguč, Šarac 6, Accambray 2, Kodrin, Horžen 4, D. Makuc 1, Anic, Bećiri 2.
* Koper 2013: Haseljić, Postogna, Muminović, A. Makuc, Grzentič 3, Krečič 5, Matijaševič 5, Kocjančič, Atanasov, Smolnik, Sokolič, Guček 2, Zugan 2, Marić 2, Planinc 3, Stopar.
* Sedemmetrovke: Celje Pivovarna Laško 4 (5), Koper 1 (1).
* Izključitve: Celje Pivovarna Laško 8, Koper 2013 10 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija