KOPRSKI REDARJI IN POLICISTI PODPISALI SPORAZUM: Kaj ta predvideva?

Koper

Koprski redarji in policisti so včeraj podpisali protokol o sodelovanju, s tem pa so naredili še korak naprej k okrepitvi medsebojnega sodelovanja, so sporočili z Mestne občine Koper (MOK). Povezavo med institucijama sta s podpisom protokola formalno potrdila župan Kopra Aleš Bržan in direktor Policijske postaje Koper Igor Ciperle.

Kot so pojasnili na občini, občinsko redarstvo in koprska policijska postaja že vrsto let dobro sodelujeta na različnih delovnih področjih, o čemer pričajo tudi številne skupne akcije. S sporazumom, ki sta ga včeraj podpisala Bržan in Ciperle pa bosta službi sodelovanje še okrepili, in sicer na področju varnosti v cestnem prometu, zagotavljanja javnega reda in miru ter varovanja okolja.

"Še naprej si bodo izmenjevali informacije, izkušnje ter izvajali naloge in aktivnosti, s katerimi bodo pripomogli k večji informiranosti in ozaveščenosti ljudi," so še zapisali na MOK.

POGOVOR Z DIABETOLOGINJO JANO KOMEL IZ ZD KOPER: "Vitamin D dokazano zmanjša pojavnost akutnih okužb dihal"

Smo sredi drugega vala koronavirusa, njegove posledice bomo čutili še dolgo. Ali držijo trditve, da lahko okužbo preprečimo tako, da okrepimo svoj imunski sistem? Nas ta res ščiti pred koronavirusom? Ker je koronavirus (SARS CoV2) zelo nalezljiv virus, se z njim lahko okužimo kljub dobremu imunskemu sistemu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  05 .11. 2020 ob  15: 07
Ali bomo zdaj bolj varni? Nikakor ne. Še naprej ban bodo kradli avte in motorje, vlamjali v hišer, kradli plovila, opremo in motorje.
žveplo |  05 .11. 2020 ob  08: 53
Ja res lep namen...povečanje obveščenosti ljudi... naj bom zloben: še dobro da je prišel "kao Covid" da imamo mir z zaporami ulic, ker občina ni bila sposobna niti najavit, kje in kdaj bo zapora prometa, tako da si ostal v centru tudi tri dni blokiran, ker se očitno javne prireditve morajo obvezno dogajati prav na ulici pred taverno. Drugje očitno ni prostora ali pa je mogoče prepovedano? Še osovraženi prejšnji župan ( ki nam je tudi zaradi prireditev najedal živce) se je potrudil in to objavil, ali so celo talal obvestila v kaslce in uredil odvoz po drugih ulicah. Sedaj pa ni treba več? Očitno to, da plačamo cestno takso za uporabo cest ni dovolj, da jih lahko tudi nemoteno uporabljamo? In če že je in če izjemno res mora bit, potem bi se občina lahko potrudila uredit vse za nemoteno življenje občanov, lahko bi obvestila vse, na javnem portalu, v cajtingih, s plakati ali letaki.... lepo pa bi bilo tudi izvedetikaj za ena prireitev bo, saj očitno nekdo mora najet taverno, torej nekdo ve kaj bo tam za en dogodek, pa večina teh dogodkov poteka skorajda v tajnosti. Obiskovalci so predvsem naključni sprehajalci, tako gre marsikaj dobrega mimo občanov, saj izveš za dogodek šele ko si v postelji odpreš okno in zaslišiš iz smeri taverne zvok, ki ti pove, da na občini nikogar ne zanimaš in kot občan nisi vreden vedeti kaj za en hudič je na ulici in zakaj si moral pustiti avto na parkirišču na tržnici, ker je bila zapora. Županu velika ironična zahvala, ali ga ne briga, ali pa ne zna spravit v pogon ljudi, ki so v prejšnji diktaturi delali kot urca. Tako da ne veš kaj je slabše, diktatura ali brezvladnje. Dajmo župan pobrigaj se za nas, sicer boš odletel naslednje volitve. Če bi imeli možnost odstavitve župana, ti povem odkrito, da bi bil že brezposelen. Že to da navsezgodaj romperijajo pometalni stroji po kopru in se po neprespani noči zaradi kažina v taverni ne moreš naspat, upaš da boš to naredil zjutraj, pridejo marjetičarji in te spravijo v bes, da bi včasih ponorel. In to nikogar ne prizadene, niti trznete ne, ne na krajevni skupnosti ne na občini. Obnašate se kot so se nekdanji SD župani, samozadostno, oholo, vzvišeno...ponavljate zgodbo, dokler se ne bo zgodil novi "popo". Dajmo začnite delat za kar smo vas izvolili !!! prosim... da ne bi začel zbirat podpisov in peticij in ostalih jajc, ker se mi ne da.... povem pa, da imam bataljon enako mislečih, čeprav ne pišem v njihovem imenu najb bom glas ljudstva.... Verjamem da niste pokvarjeni, sumim pa da ste leni za spremembe.