KOPRSKI REDARJI IN POLICISTI NAD VOZNIKE, KI PARKIRAJO NA MESTIH ZA INVALIDE: Globe pišejo od prve ure nadzora (FOTO)

Koper

Ob mednarodnem dnevu invalidov, ki ga obeležujemo danes, koprski redarji skupaj s policisti poostreno nadzirajo voznike, ki parkirajo na mestih, ki so namenjena invalidom. Že v prvih urah nadzora so našteli kar nekaj kršitev in vsem kršiteljem izrekli tudi globe.

Neodgovorno ravnanje voznikov s pomanjkanjem temeljne solidarnosti je velik problem, ko govorimo o invalidih v prometu. Še vedno je veliko voznikov, ki malomarno parkirajo na mestih namenjenih invalidom.

Koprska občina se je tudi letos priključila aktivnostim ob svetovnem dnevu invalidov. Mešana patrulja, ki jo sestavljata dva občinska redarja in policistka, danes poostreno nadzira parkirišča na območju Mestne občine Koper in preverja, ali so na mestih, ki so namenjena invalidom, parkirani avtomobili z dovolilnico oz. veljavno parkirno karto. Za kršitev te določbe je predpisana globa 80 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Posta |  03 .12. 2020 ob  14: 08
Končno da redari počnejo nekaj pametnega. Nekateri krožimo 15 minut da dobimo parkirni, drugi pa se kar zapeljejo na parking za invalide, prav je da so kaznovani.
Pa tudi mopedisti ki vozijo po pločnikih. Zadnjič mi je eden pridivjal za hrbtom na Vojkovem nabrežju in me skoraj zbil na pločniku.