KOPRSKI PRORAČUN ZVIŠALI ZA TRI ODSTOTKE: Kaj je razlog?

Koper

Koprski občinski svet je v četrtek sprejel rebalans letošnjega proračuna. Zaradi podražitve energentov so se povečali odhodki javnih služb in ustanov. Dodatne naložbe naj bi financirali z državnimi in evropskimi sredstvi. Zdaj predvidevajo 88,5 milijona evrov prihodkov in 104 milijone evrov odhodkov. Oba zneska sta višja za tri odstotke.

Šolam, vrtcem, objektom za rekreacijo, vzdrževanju cest, javni razsvetljavi in javnemu prevozu bo Mestna občina Koper skupaj namenila približno 2,5 milijona evrov več, kot je načrtovala v začetku leta. Za nekaj več kot 800.000 evrov so se povečali odhodki za naložbe, predvsem na račun podražitev gradbenih materialov.

Za polovico so znižali najemnine za poslovne prostore v mestnem jedru v času od avgusta do decembra. Tudi tu so predlagatelji kot razlog navedli višje stroške, ki jih imajo najemniki zaradi dražje energije.

V načrt razvojnih programov za prihodnja tri leta so dodali nakup treh električnih vozil, obnovo športne dvorane Burja na Škofijah, gradnjo kanalizacije v Poletičih in na Gažonu, prenovo nekdanjega skladišča soli Libertas v prizorišče kulturnih dogodkov, razširitev prostorov osnovne šole in gimnazije z italijanskim učnim jezikom ter ureditev struge Badaševice. Za te naložbe pričakujejo nepovratna sredstva države oziroma Evropske unije.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija