KOPRSKI POLISTI ZASEGLI KOLO: Kdo ga pograša? (FOTO)

Kronika

Policisti Policijske postaje Koper so 19. avgusta zasegli kolo znamke Bergamont, črne barve, saj je obstajal sum, da kolo izvira iz kaznivega dejanja. Kdor pogreša kolo na fotografiji, naj se zglasi na Policijski postaji Koper ali pokliče na telefonsko številko 05 611-67-00, sporočajo.

Policisti Policijske uprave Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 61 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 156 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč z materialno škodo, štiri z lažjimi poškodbami in eno s hujšimi. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin in tri vlome. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v pet primerih.

Prometne nesreče

Ob 10.20 je voznik osebnega avtomobila iz Kopra na kolesarski stezi v Izoli zaradi izsiljevanja prednosti kolesarju povzročil prometno nesrečo. Kolesar, državljan Nemčije, je padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Ob 17.26 sta pri avtokampu v Izoli trčila dva kolesarja. 48-letni Izolan je trčil v 71-letno kolesarko iz Brežic, ker na dvosmerni kolesarski stezi ni vozil po desni strani steze. Kolesarka je padla in se huje poškodovala (zlom komolca). Povzročitelju sledi kazenska ovadba.

Vlomi in kraje

V avtokampu v Luciji je nekdo ukradel moško kolo znamke KTM, rdeče barve z belimi ročaji, staro približno 20 let (približna vrednost 100 evrov) in žensko kolo znamke KTM, sive barve, staro približno 10 let (približna vrednost 100 evrov). V Izoli je nekdo z jadrnice ukradel izvenkrmni motor znamke Yamaha F 5 AMH, št. 68W-1020321, vreden 1000 evrov. V Šetjanah je nekdo ukradel sup, vreden 380 evrov.

V Bertokih so vlomili v kontejner in odnesli motokultivator Ramda, črno rdeče barve, kosilnico na nitko Alpina, komplet lux orodja in plinsko jeklenko R32 za klime. Škode je za 880 evrov.

Vožnja pod vplivom mamil

Popoldan so sežanski policisti ustavili 26-letnega voznika tovornega vozila iz Komna, pri katerem je bil hitri test za droge pozitiven na canabis. Odrejen mu je bil strokovni pregled, vendar ga je zavrnil. Sledi obdolžilni predlog.

Ob 0.20 so policisti v Dragonji 16-letniku zasegli kolo z motorjem, za katerega je obstajal sum, da je predelano. Ob 5. uri pa so v Portorožu ustavili osebni avto, ki ga je vozil 34-letnik brez vozniškega dovoljenja. Poleg tega je napihal 0.93 promila alkohola. Vozilo so mu zasegli, sledi obdolžilni predlog.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper je bilo od 6. ure 19. avgusta do 6. ure 20. avgusta obravnavanih devet ilegalnih migrantov. Italijanski varnostni organi so nam vrnili enega državljana Pakistana. Postopki še potekajo.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija