Koprski policisti ugotovili več prekrškov v nočnih lokalih

Kronika

Policisti so ta konec tedna izvedli nadzor devetih nočnih lokalov na Obali in med drugim ugotovili prekršek točenja alkohola močno vinjenim osebam, dvema voznikoma pa so zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Policisti in kriminalisti so poostreno nadzirali tudi posest in preprodajo drog in odkrili ukradeno vozilo.

V noči na nedeljo so policisti in kriminalisti koprske policijske uprave izvedli poostrene nadzore na območju Obale in Krasa. Osredotočili so se na problematiko ukradenih vozil, predvsem na avtocesti, nadalje na posest in prodajo prepovedanih drog in kontrolo nočnih lokalov ter izvajanje nalog varnostnih služb in točenje alkohola mladoletnim osebam, so danes sporočili z omenjene policijske uprave.

Nadzor izvedli v devetih nočnih lokalih na Obali

Policisti so izvedli nadzor v devetih nočnih lokalih na Obali, ki vrtijo glasbo po 23. uri, varovanje pa morajo izvajati varnostniki z licenco. V dveh primerih so policisti zaznali, da osebi v lokalu izvajata naloge varnostnikov, čeprav za to nimata licence. V primeru ugotovljene dejanske kršitve jima sledi globa, zoper oba pa bo policija predlagala ponovno varnostno preverjanje.

V lokalu naleteli na 14- letnico

V enem primeru so policisti ugotovili prekršek točenja alkoholne pijače močno vinjenim osebam, za kar je predvidena globa pravni osebi v višini od 1043 do 20.864 evrov. V enem od lokalov so naleteli na 14-letnico brez spremstva staršev oz. skrbnika, za kar znaša globa za pravno osebo od 834 do 4172 evrov. Poleg tega so zaposleno v lokalu oglobili po zakonu o osebni izkaznici, dvema voznikoma pa so zaradi vožnje pod vplivom alkohola začasno odvzeli vozniško dovoljenje.

Policisti so poostreno nadzirali tudi preprodajo drog

Kriminalisti in policisti so poostreno nadzirali tudi posest in preprodajo prepovedanih drog. Na zabavi v izolski diskoteki so tako ugotovili šest prekrškov in eno kaznivo dejanje. Kriminalisti so 23-letnemu državljanu Italije zasegli 23 tablet ekstazija, štiri paketke posušenih gobic in dva paketka z grudasto snovjo rjave barve. Mladeniču so odvzeli prostost, sledi pa mu še kazenska ovadba.

Prav tako v jutranjih urah so policisti na Ravbarkomandi odkrili tudi ukradeno osebno vozilo. Na mercedesu CLA 220 so bile nameščene italijanske registrske tablice, pod njimi pa so bile originalne. Vozilo, ki je bilo v začetku novembra ukradeno v Italiji, so policisti zasegli, 39-letnega voznika iz Romunije pa bodo kazensko ovadili zaradi prikrivanja in ponarejanja listin, so še sporočili s policije.

tosmjs |  23 .12. 2013 ob  22: 55
"V lokalu naleteli na 14- letnico" - Torej so naleteli v lokalu ne v diskoteki!
pop |  23 .12. 2013 ob  19: 09
http://en.wikipedia.org/wiki/Berane
erazem |  23 .12. 2013 ob  18: 12
Sveti Jurij, prepričan sem, da to berejo tudi policaji. Predlagaj jim lokale za kontrolo
M |  23 .12. 2013 ob  17: 37
Zdaj hodijo po diskotekah 14 letnice? :D to se dogaja že leta in leta, da ki zdej...
XL |  23 .12. 2013 ob  16: 01
Samo res zdaj hodijo po diskotekah ze 14 letnice. Nerazumem starse ki pustijo otroka 14 let starega ven.
sveti jurij |  23 .12. 2013 ob  13: 19
popovičeve lokale so sigurno izpustili,ker če ne bi lopovček že cvilil naokoli.