KOPRSKI POLICISTI TRIKRAT V ENEM DNEVU MIRILI VROČO KRI: Razjarjeni kršitelji so jih odrivali in žalili, eden se je celo slekel

Kronika

Koprski policisti so imeli včeraj opravka s kar nekaj razjarjenimi gosti lokala, do enega spora pa je prišlo v stanovanju. V nobenem primeru kršitelj ni upošteval ukazov policistov in nadaljeval z nedostojnim vedenjem. Skupno so pridržali štiri osebe, so sporočili s Policijske uprave (PU) Koper.

V ponedeljek ob 14.44 je 38-letnik v enem od lokalov v Luciji grozil občanu. Kršitelj je pred prihodom policistov kraj zapustil. Ob 16.27 je oškodovanec ponovno poklical in povedal, da se je kršitelj vrnil na kraj in nadaljuje s prekrškom. Policisti so pijanega 38-letnega kršitelja dejansko dobili na kraju. Ker ni upošteval ukaza, da preneha s kršitvijo, je bilo zanj odrejeno pridržanje. Zoper njega bo uveden hitri postopek z izdajo odločbe o prekršku zaradi prve kršitve javnega reda in miru, zaradi druge kršitve pa mu je bil izdan plačilni nalog po členih 6/1 in 22/1 ZJRM. Med postopkom so mu policisti zasegli še PVC-zavojček s posušenimi rastlinskimi delci in aluminijast zavojček z belo grudasto snovjo, za katere se sumi, da je prepovedana droga.

Ob 19.35 so policisti posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v lokalu v Kopru. Pri tem so izdali plačilni nalog 42-letnemu moškemu, ki se je nedostojno vedel do gostov in osebja gostinskega lokala. V postopek se je nato vmešal njegov prijatelj 53-letni prijatelj, ki ukazov policistov ni upošteval, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje. Ob 20.45 se je nato 42-letnik zglasil na policijski postaji in želel, da se izpusti njegovega prijatelja, prav tako je želel, da se mu pojasni, zakaj je dobil plačilni nalog. Pri tem je začel vpiti in žaliti policiste ter ni želel zapustiti prostorov policijske postaje. Kljub opozorilom je nadaljeval s kršitvijo in policiste pozival k pretepu, pri tem se je tudi slekel ter odrinil enega od policistov, zaradi česar so policisti zoper njega uporabili prisilna sredstva in tudi zanj odredili pridržanje.

GROZLJIVE NAPOVEDI JASNOVIDKE, KI JE PREDVIDELA 11. SEPTEMBER: "S kemičnim napadom bodo skušali izbrisati Evropo"

Napovedi kultne bolgarske jasnovidke Babe Vange, znane tudi kot 'Nostradamus Balkana', zbujajo skrb predvsem za Belo hišo in Kremelj. Čeprav je slepa jasnovidka umrla že leta 1996, stara 85 let, so se njene napovedi za prihodnost v nekaterih primerih uresničile.

Ob 21.47 so policisti posredovali v stanovanju, kjer se je vinjeni 34-letni moški sprl z 52-letnim sorodnikom in 43-letno sorodnico, katero je odrinil in pljunil, moškega prijel za vrat in ga poskušal udariti. Ob prihodu patrulje se ni umiril in med postopkom dvakrat odrinil policista ter s kršitvami nadaljeval, zaradi česar mu je bilo odrejeno pridržanje. Izdan mu bo plačilni nalog.

Kradli v lokalu, trgovini in tovornjaku

V ponedeljek je v Kopru neznanec iz kabine odklenjenega tovornega vozila ukradel nahrbtnik z osebnimi predmeti. Nahrbtnik je bil popoldne najden v enem od WC-jev v bližini, kjer je bil ukraden in bo vrnjen lastniku. V Postojni je neznanec izkoristil nepazljivost 70-letne ženske in ji med izbiranjem artiklov po policah iz vozička ukradel denarnico z dokumenti in denarjem. V Izoli v enem od lokalov pa sta moški in ženska zamotila natakarja pri plačilu zapitka, da sta mu iz denarnice, ki jo je imel za pasom, ukradla 50 evrov.

Policisti Policijske postaje (PP) Kozina so 33-letnemu državljanu Hrvaške zasegli osebni avtomobil, ker ne poseduje vozniškega dovoljenja.

Z LEXUSOM SE JE PRIPELJAL NA SOČERGO, POLICISTI PA SO POSTALI SUMNIČAVI: Kaj so odkrili?

V petek pozno popoldne je na mejni prehod Sočerga pripeljal 43-letni državljan Ukrajine z osebnim avtomobilom znamke Lexus. Policisti so preverili dokumente in postali sumničavi. Zakaj? Zaradi suma, da prometno dovoljenje ni originalno, so se policisti povezali s tujimi varnostnimi organi.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od ponedeljka od 6.00 do danes do 6.00 obravnavali petnajst oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo med Republiko Hrvaško in Republiko Slovenijo. Policisti PP Ilirske Bistrice so obravnavali osem oseb, policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe (PPIU) Koper štiri osebe (ki so jih vrnili italijanski varnostni organi) in policisti PP Kopra tri osebe. Pet oseb je zaprosilo za mednarodno zaščito, deset oseb pa bodo po zaključenih postopkih vrnili hrvaškim mejnim organom. Za kaznivo dejanje po 308. členu sta bila obravnavana dva državljana Hrvaške. Skupno je zunanjo mejo nedovoljeno prestopilo osem oseb s turškim državljanstvom, štiri s pakistanskim, dva z libanonskim in ena oseba z egiptovskim državljanstvom.

Prav tako so na mejnem prehodu (MP) Starod imeli postopek s petimi državljani Turčije, ki so se pri mejni kontroli izkazali s ponarejenimi schengenskimi vizumi. Med postopkom so zaprosili za azil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija