KOPRSKI POLICISTI PRIJELI 27-LETNEGA NASILNEŽA: Z nožem in pištolo grozil in izsiljeval dva Postojnčana, doma so mu našli večjo količino droge (FOTO)

Kronika

V torek, 29. oktobra dopoldan, je bil v Pivki prijet 27-letni Ljubljančan, ki je v začetku oktobra z nožem in pištolo grozil ter izsiljeval dva moška z območja Postojne. Pri prijetju osumljenca so poleg policistov Policijske postaje (PP) Postojna sodelovali tudi kriminalisti Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave (PU) Koper, saj je bilo glede na zbrana obvestil mogoče sklepati, da je osumljeni lahko nevaren in oborožen. Med prijetjem se je dejansko potrdilo, da gre za nevarno osebo, saj je osumljeni imel pri sebi imel orožje – pištolo znamke Beretta, za katero ne poseduje nobenih uradnih dovoljenj. Ob prijetju so mu jo zasegli, so sporočili s PU Koper.

Droga, ki so jo 27-letnemu Ljubljančanu zasegli v hišni preiskavi. (Foto: PU Koper)

Policisti in kriminalisti so pričeli preiskavo na podlagi podanih prijav in operativnega dela na terenu v oktobru. Policisti PP Postojna so prišli na sled 27-letniku iz Ljubljane, ki so ga utemeljeno osumili storitve kaznivih dejanj izsiljevanja. Mlajšega moškega iz Postojne je namreč izsiljeval za manjši namišljen denarni dolg ter pri tem izsiljevanje še večkrat podkrepil z raznimi grožnjami, med katerimi je omenjal tudi orožje. Prav tako je osumljeni izvršil kaznivo dejanje lahke telesne poškodbe, ko je drugega moškega z območja Postojne s pestjo udaril v obraz in mu poškodoval ličnico.

Na podlagi pridobljene odredbe sodišča so policisti in kriminalisti v Postojni opravili hišno preiskavo stanovanja, ki ga osumljeni občasno uporablja, in osebnega avtomobila, pri kateri so zasegli nož, s katerim je osumljeni podkrepil svoje grožnje. Prav tako je bila med hišno preiskavo najdena večja količina prepovedane droge – skoraj en kilogram heroina in okoli 3,5 kilograma še neidentificirane prašnate snovi, za katero se sumi, da jo je uporabljal za mešanje s prepovedano drogo, z namenom povečanja količine. Zasegli so mu tudi večjo količino gotovine in razne pripomočke, namenjene pakiranju in nadaljnjemu razpečevanju prepovedane droge (elektronske tehtnice, ročna kovinska stiskalnica s kalupi, …).

Fotografija je simbolična. (Foto: Facebook/PU Koper)

Vrednost zasežene prepovedane droge (brez dodane primesi) bi na trgu znašala približno 40.000 evrov. Glede na navedene ugotovitve je obstajal tudi utemeljen sum storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, za kar je bilo osumljenemu v nadaljevanju tudi odrejeno pridržanje

Ljubljančan je bil v preteklosti že obravnavan zaradi storitve kaznivih dejanj s področja premoženjskih deliktov in nasilja (kaznivo dejanje napada na uradno osebo, ko ta opravlja naloge varnosti), za kar je bil že pravnomočno obsojen. Na podlagi vseh zbranih obvestil in dokazov je bil 27-letni Ljubljančan 30. oktobra s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku v Kopru, ki je zanj odredil pripor.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija