KOPRSKI POLICISTI POZIVAJO PRIČE: Voznik belega Audija povzročil nesrečo in pobegnil

Kronika

V ponedeljek, 5. februarja, ob 14.15, so koprski policisti obravnavali prometno nesrečo s pobegom v Divači, na Kraški cesti. Prijavitelju je izsilil prednost voznik Audija karavan, bele barve, ki je nato odpeljal naprej, brez da bi se ustavil. Prijavitelj je bil na kolesu in je padel.

Fotografije so simbolične.

Ugotovljeno je bilo, da je kolesar vozil gorsko kolo v Divači po glavni cesti, ko mu je z desne stranske ceste, ki je označena s talno označbo kot neprednostna cesta, preko glavne ulice izsilil prednost voznik belega vozila Audi karavan. Da je preprečil trčenje, je kolesar močno zaviral, pri tem preko krmila padel in se poškodoval.

Vse priče opisane prometne nesreče prosijo, da pokličejo policijsko postajo ali interventno številko 113 in jim pomagajo razjasniti točen potek dogodka.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli skupno 114 klicev. Obravnavali so 10 prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali štiri tatvine in dva vloma, zaradi kršitve javnega reda in miru so intervenirali v štirih primerih.

Na stebrih daljnovoda porezal električne vodnike

Pri Famljah je nekdo porezal električne vodnike, ki so že bili nameščeni na stebrih daljnovoda (na višini 15 m, v skupni dolžini 500 m). Škode je za 5000 evrov. Naknadno je bilo ugotovljeno, da je bilo enako kaznivo dejanje storjeno tudi v Vremah, škode je prav tako za 5000 evrov.

Poskušal vdreti v poslovne prostore

V Kopru je ob 18.50 moški poskušal vdreti v poslovne prostore in je kričal. Policisti so izsledili 27-letnega domačina, ki je razbijal po avtomatu za tople napitke in želel na vsak način vstopiti v telovadnico. Vpil je tudi na policiste in jih žalil. Odredili so mu pridržanje in mu izdali plačilni nalog.

V Izoli so vlomili v avto. Storilec ni nič odnesel, je pa povzročil veliko škodo na vozilu.

V Hrastovljah so vlomili v hišo. Lastnikom so ukradli suhomesnate izdelke in zlatnino.

Prevažal osebe iz azilnega doma

Ob 16.50 so policisti na izvozu z avtoceste za Postojno ustavili osebni avtomobil Audi A6, nemške registracije. Peljal ga je 47-letni državljan Ukrajine, v vozilu so bili še štirje državljani Turčije (iz azilnega doma). Postopki še potekajo.

Brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom drog

Ob 19.14 je v Postojni v prijavitelja trčil voznik osebnega avtomobila, zatem pa odpeljal. Policisti so ga izsledili doma. 43-letnik nima vozniškega dovoljenja, hitri test za droge je bil pozitiven na kokain, odrejen mu je bil strokovni pregled. Sledi obdolžilni predlog.

V Škofijah je 71-letnik padel s skuterjem po klancu navzdol, ko je zaviral. Pri tem se je lažje poškodoval.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Martin Kacur |  07 .02. 2024 ob  13: 41
Očitno kolesar ni imel prilagojene hitrosti. Kaj ti pomaga če imaš prednost in polomljene noge, Upam, da mu ni hudega. Na splošno pa so kolesarji najbolj objestni udeleženci v cp-