KOPRSKI POLICISTI NISO USPELI UMIRITI MOPEDISTKE: Klicali zdravnika, ki ji je dal pomirjevalo

Kronika

Včeraj ob 20.28 je na kolesarski stezi v Kopru padla 42-letna motoristka. Policisti so ugotovili, da je peljala moped po kolesarski stezi na Ankaranski cesti. Med vožnjo je zapeljala preblizu desnemu robu, zadela v robnik in padla na vozišče, pri tem pa se je lažje poškodovala. Odrejen ji je bil alkotest, ki pa ga je odločno odklonila. Med postopkom je izjavila, da se bo odpeljala naprej, nato pa je začela kričati na policiste in jih žaliti. 

Policisti so ji odredili pridržanje. Poskušala se je celo usesti nazaj na moped, kar pa ji je policist preprečil, zato je še bolj kričala. Policist ji je ukazal, naj preneha s kršitvijo in upošteva zakonite ukaze, česar pa ni hotela storiti, zato so zoper njo uporabili prisilna sredstva. Izdan ji je bil plačilni nalog za več kršitev. V prostoru za pridržanje je naprej kričala in brcala, zato so poklicali zdravnika, ki jo je pregledal in ji dal pomirjevalo.

Policisti Policijske uprave (PU) Koper so sicer v zadnjih 24 urah intervenirali v 54 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 165 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč z materialno škodo, zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali tri vlome in šest tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v šestih primerih.

Vlomi in kraje

V Pivki je nekdo vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore, nato pa iz garaže ukradel prostostoječo železno omaro - sef, v katerem je bila gotovina in zlatnina. V Izoli pa je nekdo iz predala v sobi na za enkrat neznan način ukradel zlatnino (več verižic, uhanov, obeskov in brošk).

V Luciji je nekdo iz kampa ukradel odklenjeno električno kolo znamke Trek tip Powerfly, rdeče barve. Na kolesu je bila v torbici denarnica z dokumenti in karticami ter 25 evri, zračna tlačilka in orodje. Škode je za 2500 evrov.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija