KOPRSKI POLICISTI IŠČEJO OČIVIDCE: Ste videli trčenje na Moletu?

Kronika

Včeraj ob 17.13 so bili koprski policisti obveščeni o prometni nesreči, ki se je zgodila na Moletu. Trčila sta ženska na rolerjih in kolesar. Kolesar po trčenju ni ustavil, ženska pa je bila lažje poškodovana in z reševalnim vozilom prepeljana v izolsko bolnišnico. Policisti prosijo morebitne očividce nesreče, da čim prej pokličejo na številko 113 in pomagajo pri razjasnitvi okoliščin nesreče.

Na območju PU Koper so policisti v zadnjih 24 urah posredovali v 64 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 158 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo, dve z lažjimi in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so tri vozila. S področja kriminalitete so obravnavali pet vlomov. Zaradi kršitve javnega reda in miru so posredovali petkrat.

Včeraj ob 11.15 so policisti na Razdrtem ustavili tovorno vozilo s priklopnikom, ki ga je vozil 46-letni Kranjčan. Pri tehtanju se je izkazalo, da vozilo presega največjo dovoljeno maso, ki je bila prekorčena za 10,2 tone oziroma četrtino, skupna masa je bila 50,2 tone. Prav tako je bilo vozilo v dolžino z 19,48 m za 37 cm predolgo. Vozniku so izdali plačilni nalog, vozilo pa izločili iz prometa. Sledi hitri postopek, saj bi moral imeti dovoljenje za izredni prevoz.

V Izoli so ob 11.50 ustavili 49-letnika z motorjem, ki ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, čaka ga obdolžilni predlog.

Ob 13.50 se je 28-letnik v Izoli z avtomobilom vključeval v promet na Prešernovo cesto, ko se je z njegove desne po kolesarski poti pripeljal 45-letnik z mopedom. Vozili sta trčili, mopedist je padel in se poškodoval. Preizkus alkoholiziranosti in strokovni pregled je odklonil. Obema je bil izdan plačilni nalog, 28-letniku zaradi izsiljevanja prednosti in 45-letniku zaradi odklonitve strokovnega pregleda.

V Pradah je nekdo vlomil v dva poljska objekta, iz enega je odnesel ključe.

V Šmarjah je nekdo vlomil v hišo, ukradel je prenosni računalnik in gotovino.

V Sežani so ob 17.30 ustavili 32-letnega voznika kombija, ki je sedel za volan v času veljavnega ukrepa začasne prepovedi vožnje in odvzema vozniškega dovoljenja. Vozilo so mu zasegli, čaka ga obdolžilni predlog.

Prav tako v Sežani so ob 22.10 policisti obravnavali 38-letnega voznika avtomobila, ki mu je alkotest pokazal 0,79 mg/l alkohola.

Ob 0.17 je prišlo do hujše prometne nesreče v Postojni, kjer je avtomobil trčil v drevo, v njem pa sta ostali ukleščeni dve osebi, ki so jima iz vozila pomagali gasilci. Zaradi hudih poškodb sta bili obe prepeljani v UKC Ljubljana. Policisti so ugotovili, da je 24-letnik vozil po Cesti na Kremenco, od krožišča pri šolskem centru. Za krožiščem je prevozil hitrostno oviro, zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in zapeljal levo preko nasprotnega smernega vozišča čez pločnik, kjer je trčil v drevo.

Ob 0.30 je v Piranu razgrajal in kričal 45-letnik. Ker so niti po prihodu policistov ni umiril, so mu odredili pridržanje.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija