KOPRSKI POLICIJSKI VOZNI PARK BOGATEJŠI ZA PET NOVIH 'MARIC': Sodobna vozila so bolje prilagojena potrebam policistov na terenu

Koper

Vozni park slovenske policije je z današnjim dnem posodobljen s 40 novimi policijskimi intervencijskimi vozili. Tako imenovane 'marice' sta policistom slovesno predala v. d. generalnega direktorja policije mag. Boštjan Lindav in ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar.

Kot je v nagovoru policistom danes povedala ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, je temeljna dolžnost policije zagotavljanje varnosti ljudi in premoženja, predvsem pa varovanje človekovih pravic ter krepitev pravne države in vladavine prava.

"K temu je sedanje vodstvo ministrstva in policije zavezano od prvega dne! O tem, da krepimo človekove pravice in njihovo spoštovanje, priča naše delo, ki smo ga opravili v zadnjih šestih mesecih," je poudarila in dodala: "Da lahko policisti učinkovito opravljajo svoje naloge, potrebujejo, prvič, ustrezno vrednotenje svojega dela, in drugič, ustrezno zaščitno opremo; sem sodijo seveda tudi ustrezna moderna vozila. Tako opremo kot vozni park moramo zato ves čas posodabljati."

Vozila pa ne bodo le zamenjala starih, temveč bodo v marsičem tudi olajšala in poenostavila policijsko delo, saj je oprema bistveno posodobljena. "Pomembno je, da so predloge za inovacije podali policisti sami, ki so pri svojem delu na terenu opažali določene pomanjkljivosti oz. priložnosti za izboljšave. Njihove ideje smo upoštevali in našli praktične rešitve, da smo jih realizirali. Danes torej tukaj, za nami, gledamo vozila, ki so jih pomagali načrtovati tisti, ki jih bodo tudi uporabljali," pa je ob predaji vozil dejal Boštjan Lindav.

Vozila bodo razdeljena med splošne oz. območne policijske postaje

Nove 'marice', ki zamenjujejo deloma iztrošena starejša intervencijska vozila, so v svoji osnovi namenjena območnim policijskim postajam (teh je v državi 75), predvsem za neposredno izvajanje osnovnih oblik policijskega dela, kot so patruljiranje, intervencija, poostren nadzor, blokada, in podobno. Prejele jih bodo vse policijske uprave, Koprski policijski upravi je namenjenih pet vozil. 

Slovesni prevzem 40 novih intervencijskih vozil

Danes je v Policijski akademiji v Tacnu potekal slovesni prevzem 40 novih ???? policijskih intervencijskih vozil ???? https://www.policija.si/medijsko-sredisce/sporocila-za-javnost/sporocila-za-javnost-gpue/116285-policijski-vozni-park-bogatejsi-za-40-novih-maric-prilagojenih-potrebam-policistov-na-terenu ????Vozila bodo razdeljena med splošne oz. območne policijske postaje ????Izboljšana funkcionalnost vozil, ki so tudi manj obremenjujoča za okolje ????Vozila in njihova oprema prilagojena potrebam policijskemu delu na terenu ????Četrtina intervencijskih vozil, ki jih uporabljamo, je že starejših od deset let

Objavil/a Slovenska policija / The Slovenian police dne Petek, 02. december 2022

Gre sicer za vozila Citroen Jumper FG 33 CLUB L2H1 BlueHDi 165 BM6, ki so predelana za policijsko uporabo in imajo policijske oznake, svetlobno in zvočno signalizacijo ter policijsko opremo. Ponudnik je bil izbran na javnem razpisu, cena posameznih vozil s predelavo in vključeno policijsko in ostalo opremo pa znaša 56.793,00 evra z ddv. Skupna vrednost nabave je tako 2.271.720 evrov z ddv.

Četrtina intervencijskih vozil, ki jih uporabljajo policisti, je že starejših od deset let

Slovenska policija ima trenutno v uporabi 109 specialnih kombiniranih tovornih vozil (intervencijskih), od teh je 28 vozil starejših od 10 let. Zadnja dobava takšnih vozil je bila izvedena v letu 2018, ko so jih nabavili 12. V prihodnjih mesecih pričakujejo še dodatnih 40 intervencijskih vozil enakega tipa, ki jih bo Policija vzela v operativni najem za obdobje petih let.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  03 .12. 2022 ob  22: 41
ma ne, ma kaj res ?