KOPRSKI PODJETNIK O PONOVNEM PREBUJANJU MESTNEGA JEDRA: "Pokazati moramo, da s korono nismo umrli"

Koper

Če so gostinci in trgovci v starem mestnem jedru Kopra v začetku leta še beležili soliden obisk in pričakovali dobro sezono, ki bi vključevala tudi prihode potniških ladij, pa jim je marca načrte prekrižala epidemija novega koronovirusa, zaradi česar so morali svoje obrate za nekaj časa celo zapreti. V prvih dneh preklica epidemije pa se vse postavlja praktično na novo.

"Napredujemo počasi, ni pa še, kot bi moralo biti," opisuje Danijel Sertić iz čokoladnice Da Ponte v Župančičevi ulici v mestnem jedru Kopra, ki dodaja, da je trenutno občutek tak, kot da ne bi bili že deset let prisotni v ulici. "Spet se moramo reklamirati, da s tem pokažemo, da s korono nismo umrli," pravi podjetnik.

Navala turistov letos ni

Trenutno so odvisni predvsem od domačinov, sosedov in prijateljev, ki k njim zahajajo na kavo, medtem ko so prej, še posebej ob prihodu križark v Koper, bili vajeni navala turistov, ki so posedeli na kavi in ob tem kupili tudi čokolado.

Več gostov pričakujejo z uvedbo turističnih bonov

"Bark ni, goste zdaj pričakujem predvsem na račun turističnih bonov," razlaga Sertić, ki meni, da se moramo navaditi na to, da letos masovnega turizma enostavno ne bo.

Kot še izpostavlja gostinec, težava ni le v ponovnem vzpostavljanju svoje dejavnosti, temveč v dejstvu, da so zaradi zaprtja pridelali minus, iz katerega zdaj ponovno zaganjajo posel. Zato je z mislijo na vse koprske podjetnike občino pozval, naj razmisli o oprostitvi plačila najemnine za njene prostore tudi do konca letošnjega leta.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija