KOPRSKI KRIMINALISTI O VARNOSTI NA INTERNETU: Kako se zaščititi pred goljufijami?

Kronika

Koprska policijska uprava (PU) začenja serijo preventivni aktivnosti, povezanih z njihovim delom. Enkrat mesečno bodo namreč organizirali tematske delavnice prek spletne učilnice Zoom. Povezave bodo objavljene javno, tudi preko Facebook strani Policijske uprave Koper in Slovenske policije, v pogovorih pa lahko sodelujejo vsi: otroci, mladostniki, starši, stari starši ...

Že včeraj je potekala prva delavnica, na kateri so predstavili aktualno temo varnosti na internetu.

Govorili so o pasteh in nevarnostih, ki jih s seboj prinaša svetovni splet, natančneje o spletnih prevarah, ljubezenskih goljufijah, tako imenovanih nigerijskih pismih in o nevarnostih pri nakupovanju prek spleta.

Z udeleženci sta se pogovarjala izkušena kriminalista iz Sektorja kriminalistične policije, ki sta predstavila delo policije na tem področju in delila nasvete, kako se zaščititi pred spletnimi nepridipravi, prevarami in goljufijami. Predstavila sta tudi pojavne oblike kriminalitete, ki so jih v slovenski policiji že obravnavali v povezavi z internetom. Kriminalista sta tudi odgovarjala na vprašanja v zoom klepetalnici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija