KOPRSKI FORENZIKI ŠE PREISKUJEJO, OBČINA PIRAN ČAKA: "Ni še jasno, kdo je odgovoren, sanacija je stvar treh lastnikov"

Piran

Stavba na Trubarjevi ulici 40, v Piranu, dva meseca po uničujočem požaru še vedno ni obnovljena. Pravzaprav v tem času še niti koprski kriminalisti niso uspeli zaključiti preiskave in ugotoviti morebitnega vzroka izbruha ognja. Gospa, ki je živela v prvem nadstropju, pravi da še vedno ni prišla do stanovanja niti do 5000 evrov, ki naj bi jih dobila od piranske občine. Nad neodzivnostjo občine se pritožuje tudi stanovalka iz drugega nadstropja, saj do njihovega stanovanja ni mogoče priti, ker so lesene stopnice pogorele in si nastale škode ni mogel ogledati niti zavarovalniški cenilec. Na piranski občini imajo svoje pojasnilo.

"Občina Piran ni lastnica vseh delov v stavbi, ampak sta še dva etažna lastnika. To pomeni, da je dogovarjanje glede sanacije objekta skupno in nikakor ne samo v domeni občine," poudarjajo na Občini Piran. Glede varnostnega koridorja pa na občini pravijo:

"Treba se je obrniti na civilno zaščito, če je tehnično sploh mogoče narediti takšen koridor in če to resnično zagotavlja varnost cenilca pri ogledu prostora. Gre za tehnično vprašanje."

Ob tem še dodajajo, da je potrebno počakati, kaj bodo ugotovili forenziki, ker v tem trenutku še ni jasno, kdo je odgovoren za požar oziroma za nastalo škodo.

Na koprski policijski upravi pojasnjujejo, da preiskava še ni zaključena, vmesnih ugotovitev pa ne morejo komentirati.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija