KOPRSKI DIJAKI OROPANI: Na ekskurziji v Torinu so jim vlomili v avtobus (VIDEO)

Kronika

Minuli teden so imeli dijaki tretjih letnikov Srednje ekonomsko-poslovne šole (SEPŠ) Koper strokovno eksurzijo v sosednjo Italijo. Tridnevni izlet jim je zaznamoval neljub dogodek. V četrtek popoldan so jih oropali. Nepridipravi so vlomili v njihov avtobus, ki je bil parkiran pred stadionom Juventusa.

Incident se je zgodil v Torinu. Medtem ko so si dijaki ogledovali stadion, so storilci vlomili v avtobus, s katerim so potovali, ki je bil parkiran na parkirišču in na njem ni bilo v tistem trenutku nikogar. V vozilo so stopili skozi zadnja vrata, ki so jih s silo odprli. Dijakom in tudi nekaterim njihovim spremljevalcem so odtujili marsikatere predmete, predvsem spominke in darila, ki so jih na izletu kupili za svoje družinske člane. Vzeli pa so tudi nekaj vrednih predmetov.

Predstavniki Turistične agencije Palma, s katero so se odpravili na ekskurzijo so dejali, da je na srečo takšnih dogodkov zelo malo, vendar kljub temu, tako spremljevalci, kot vodniki opozarjajo, da mora za vredne predmete in potne dokumente vsak potnik ustrezno poskrbeti sam.

"Res je prišlo do izrednega dogodka, saj so na organiziranem parkirišču pred stadionom Juventusa vlomili v zaprto vozilo prevoznika Nomago. Dogodek seveda obžalujemo, vendar smo nudili vso potrebno asistenco, ki je v naši pristojnosti  in izpeljali program v celoti", so zagotovili pri Palmi.

Vlomili so v avtobus prevoznika Nomago. Po incidentu je vodnica ustrezno odreagirala, skupaj s spremljevalnim osebjem je obvestila tamkajšnjo policijo, ki so dogodek popisali in naredili zapisnik. Celotna ocena nastale škode zaenkrat še ni znana.

Leon Senica, razrednik 3.b ekonomskega tehnika na SEPŠ Koper je ob dogodku povedal, da so v prvih trenutkih zagotovo čutili nelagodje tako spremljevalci kot tudi dijaki. Potem pa so imeli z dijaki na avtobusu daljši pogovor, v katerem so jih prosili, da se pomirijo in da naredijo popis škode.

Leon Senica

"Uradno prijavo smo podali. So nam zagotovili, da če bo prišlo do kakršnih koli informacij, da nas bodo o tem obvestili", je še dodal Senica. 

Italija je sicer država z visoko stopnjo kriminala zato je tam previdnost še toliko bolj pomembna. Bodoči ekonomisti so se k pouku vrnili danes zjutraj, dogodka pa se bodo zagotovo še dolgo spominjali.

Več o neljubem dogodku, ki se je pripetil koprskim dijakom, si lahko ogledate v spodnjem videu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija