KOPRSKA ZGODBA O USPEHU: Extreme training aplikacija v trendu že po nekaj dneh

Koper

Aplikacijo za personalizirani trening za oblikovanje postave, ki sta jo od ideje do izvedbe uresničila licencirana kondicijska trenerka Vida Macura iz Kopra in njen partner Simon Maglica, le po petih dneh na google play in app store uporablja že več kot 700 naročnikov. 

Inovativno idejo kako združiti personalizirano vadbo in istočasno omogočiti praktično izkušnjo vodene vadbe, ki jo sicer lahko dobite le z osebnim trenerjem, sta Vida in Simon skupaj z izkušenim timom razvijala od lanskega septembra.

Pametna aplikacija je namenjena predvsem ženskam, saj jim omogoča celosten trening, od razgibavanja do raztezanja, beleži njihov napredek, hkrati pa jim ponuja pester izbor zdravih jedi z recepti, s katerimi bo uporabnica ohranjala želeno težo.

"Aplikacija ponuja več kot 90 programov treninga različnih težavnostnih stopenj, odvisno od tega, ali želijo telovaditi starostnice, osebe brez kondicije, tiste, ki so že v formi, ali mamice po porodu. Začetnica bo v roku enega leta dosegla kondicijsko pripravljenost profesionalke," zagovlja Macura.

Vida Macura

Vida Macura je licencirana kondicijska trenerka, ki se s športom ukvarja že 30 let. Pri sedmih letih je začela trenirati karate, pri katerem je osvojila črni pas, bila pa je tudi državna prvakinja. Od 15. leta dalje se s športom ukvarja profesionalno, najprej tekmovalno, nato v vlogi trenerke. Treninge za oblikovanje postave izvaja že osem let in v tem času je do popolne postave pomagala več kot 10.000 ženskam.

Velika prednost aplikacije za personalizirani trening je tudi jedilnik, ki vsebuje kar 1825 različnih predlogov zdravih, a raznovrstnih jedi z recepti.

Simon Maglica

Kot kaže, sta Vida in Simon odlično zadela trenutek zagona aplikacije, saj se tudi zaradi negotovih epidemioloških razmer vse več ljudi odloča za vodeno vadbo preko interneta.

Aplikacija je patentirana v kar 192 državah, z vodeno video vadbo pa omogoča enako stopnjo kvalitete vadbe, kot če bi imeli lastnega kondicijskega trenerja. Poleg tega je tudi pametna, kar pomeni, da uporabnikom ne dovoli, da bi preskakovali treninge, enkrat ko izberejo sebi primerno težavnostno stopnjo, istočasno pa jim ponuja najbolj zdrav razgiban jedilnik z verjetno največjim številom različnih receptov, ki jih je posebno za aplikacijo pripravila diplomirana nutricionistka in dietetičarka, ki je sicer del ekipe Extreme training.

Aplikacijo lahko enostavno, brez obveznosti preizkusite in jo prenesete na vaš telefon s platforme google play ali app store.

Aplikacija Extreme training, ki je produkt slovenskega znanja in strokovnosti tako znova dokazuje, da je možno tudi pri nas zagnati uspešen projekt, ki bo nedvomno odmeval tudi na svetovnem trgu. Aplikacija je namreč prevedana v kar šest svetovnih jezikov, kmalu pa se bo pričela njena promocija tudi na svetovnih trgih.