KOPRSKA POLICIJSKA PATRULJA ZA SUMLJIVIM AVTOM DO TRSTA: Ni se zmenil za modre luči in sireno

Kronika

Danes ponoči je policijska patrulja ob 3. uri na Kozini poskušala zaustaviti avtomobil italijanskih registrskih oznak, vendar voznik ni ustavil in je s povečano hitrostjo zapeljal v smeri Krvavega potoka ter nato zapeljal na območje Republike Italije. Policijska patrulja je zapeljala za njim in pri tem uporabljala svetlobne in zvočne znake, vendar voznik ni ustavil, z vožnjo levo in desno pa je onemogočal, da bi ga policijska patrulja prehitela.

V Trstu je voznik nenadoma ustavil, iz vozila pa je pobegnilo nekaj oseb. Policist je pristopil do voznikovih vrat in vozniku odvzel prostost, v prtljažniku vozila pa je odkril še dve osebi. Ugotovljeno je bilo, da je voznik državljan Pakistana z urejenim statusom za bivanje v republiki Italiji, v prtljažnem prostoru vozila pa sta bila državljan Pakistana in državljan Bangladeša.

Ob 3.30 uri so na kraj prišli pripadniki italijanskih varnostnih organov, ki so tujce prevzeli v nadaljnji postopek.

Na območju PU Koper so policisti sicer od petka, 21. junija 2019, od 6. Ure, do danes, 24. junija 2019, do 6. ure, obravnavali 34 oseb, ki so nedovoljeno prestopile državno mejo s Hrvaško. Policisti PP Ilirska Bistrica so obravnavali 24 oseb, PP Kozina šest oseb in PP Koper dve osebi. 20 tujcev je bilo vrnjenih hrvaškim varnostnim organom, 14 jih je zaprosilo
za mednarodno zaščito.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija