KOPRSKA PODŽUPANJA POSTALA JASNA SOFTIĆ: Bržan bo v naslednjih dneh imenoval še druge podžupane

Koper

Z Mestne občine Koper (MOK) so sporočili, da je župan Aleš Bržan v ponedeljek za podžupanjo imenoval občinsko svetnico iz vrst njegove liste (LAB) Jasno Softić, ki bo svojo funkcijo opravljala nepoklicno. Kot so zapisali na koprski občini, namerava župan v naslednjih dneh imenovati tudi druge podžupane.

Jasna Softić

Softićeva, podpredsednica Liste Aleša Bržana, je bila na rednih lokalnih volitvah v Mestni občini Koper izvoljena v svet krajevne skupnosti Vanganel. Ta jo je nato izvolil še za predsednico sveta. Ker sta obe funkciji skladno z 19. členom Zakona o lokalni samoupravi nezdružljivi s funkcijo podžupana, je Jasna Softić z obeh že odstopila, so sporočili z MOK. Svet krajevne skupnosti Vanganel tako poslej deluje z enim članom manj, nadomestne volitve se namreč opravijo v primeru, ko mandat preneha najmanj tretjini članov sveta, člani sveta pa so za novega predsednika izvolili Vilija Krmaca

Sprva so se pojavile informacije, da naj bi Softićeva funkcijo podžupanje opravljala poklicno, a so danes s koprske občine sporočili drugače. Nova koprska podžupanja je sicer zaposlena na Občini Piran kot koordinatorica projektov na uradu za gospodarstvo in turizem, zato nas je zanimalo, ali je to razlog, zakaj funkcije požupanje ne bo opravljala poklicno. "Funkcije ne bom opravljala profesionalno, dokler mi tega ne bo omogočala zakonodaja, saj nismo še sprejeli proračuna, ki bi omogočal nove zaposlitve. Na Občini Piran bom zaposlena do nastopa na novo funkcijo," nam je pojasnila.

Sicer pa je bila Softićeva na Občini Piran do sedaj zaposlena na več delovnih mestih: kot vodja službe za odnose z javnostmi, vodja protokola in koordinatorica projektov EU. 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Dinksi |  08 .02. 2019 ob  21: 24
Katera je to njena stranka, tretja ali četrta?
Dinksi |  08 .02. 2019 ob  21: 23
Eh
KOPER |  06 .02. 2019 ob  17: 14
13
Mislim,da je to ta gospa o kateri se govori,da rada globoko pogleda v kozarec.Res sramota če je to res.
Istriano |  06 .02. 2019 ob  15: 39
23
Ma je dovolil Mišić to imenovanje?
Lili |  06 .02. 2019 ob  15: 31
20
Stolčki se delijo...računi se plačujejo...a ne Bržan?