KOPRSKA OBČINA STOPA NAPROTI PODJETNIKOM: Namenja jim 400 tisoč evrov

Koper

Koprska občina stopa naproti podjetnikom, ki jih je epidemija koronavirusa spravila v finančne težave. Objavila je javni razpis za dodelitev nepovratnih finančnih sredstev za blaženje posledic epidemije na področju gospodarstva v Mestni občini Koper. Za ta namen je zagotovila 400 tisoč evrov. Rok za prijavo na razpis se izteče 26. marca.

Mestna občina Koper (MOK) bo z razpisom pomagala vsem podjetnikom, ki zaradi epidemije novega koronavirusa niso mogli poslovati oziroma so poslovali v omejenem obsegu. V okviru javnega razpisa je 300 tisoč evrov namenila subvencioniranju stroškov najemnin poslovnih prostorov, 100 tisoč evrov pa za nujne obratovalne stroške.

Do pomoči so upravičeni registrirane mikro, majhne in srednje velike gospodarske družbe ter samostojni podjetniki s sedežem, podružnico ali poslovno enoto na območju Mestne občine Koper. Ti morajo na dan oddaje vloge imeti poravnane vse zapadle obveznosti do občine in finančne obveznosti iz naslova obveznih dajatev ter drugih denarnih nedavčnih obveznosti, ki jih določa zakon, sporočajo z občine.

Vsak upravičenec lahko v okviru posameznega ukrepa vloži le eno vlogo (za en poslovni prostor). Najvišja višina dodeljene pomoči za subvencijo najemnine znaša 7000 evrov, za subvencijo obratovalnih stroškov pa 2000 evrov. Pomoč je namenjena izključno subvencioniranju stroškov, nastalih v času od 1. marca do 31. decembra 2020.

Med upravičene obratovalne stroške se štejejo stroški za ogrevanje, električno energijo, komunalne storitve in porabo vode, medtem ko davek na dodano vrednost in druge dajatve, stroški čiščenja in čistilnega materiala, storitev upravnika, zavarovanja, zamudnih obresti in drugi stroški niso upravičeni, pojasnjujejo na MOK.

Rok za oddajo vlog je 26. marec. Za dodatne informacije se obrnite na tajnistvo.UGDOP@koper.si (s pripisom 'za JR gospodarstvo') oziroma v času uradnih ur pokličite na telefonsko številko 05 6647 330. Informacije o razpisu so na voljo tudi na Regionalnem razvojnem centru (SPOT svetovanje: Vlasta Starc, 05 6637 582), Primorski gospodarski zbornici Koper (Alin Maršič, 05 6625 830) in Območni obrtno-podjetniški zbornici Koper (Andreja Kozlovič, 05 6139 013). Razpisna dokumentacija vključno z obrazci pa je dostopna tukaj.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Fošina |  05 .03. 2021 ob  15: 52
Lepa poteza občina, moram priznat.