KOPRSKA OBČINA ODPOVEDUJE PRIREDITVE: Ne bo niti julijskih Rumeno-modrih noči

Koper

Zaradi varnostnih ukrepov in omejevanja širitve novega koronavirusa je koprska občina v naslednjih mesecih odpovedala slovesnosti in prireditve, pri katerih nastopa kot organizator ali soorganizator, so danes sporočili iz Zavoda za mladino, kulturo in turizem Koper. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, trenutno namreč še ni znano, kdaj bo znova možna organizacija prireditev in kdaj se bomo spet lahko družili na večjih dogodkih po državi.

V prihodnjih mesecih tako ne bo prireditve Koper na dlani – predstavitve krajevnih skupnosti in turističnih društev, ki običajno poteka ob občinskem prazniku. V maju bo odpadla tudi svečana seja občinskega sveta Mestne občine Koper s podelitvijo priznanj, prav tako ne bo slovesnosti ob 75. obletnici osvoboditve mesta Koper in praznovanja 1. maja na Socerbu.

V maju bodo sicer odpadle tudi tradicionalne prireditve Koper praznuje z otroki na trgu, Dan zdravja in odprtje prenovljene hiše Alojza Kocjančiča.

Občina se je odločila, da letos ne bo izvedla slovesnosti in podelitve priznanj najuspešnejšim osnovnošolcem, ki je bila predvidena junija, bo pa najuspešnejšim poslala priznanja po pošti. Zaradi izrednih razmer so odpovedane tudi julijski prireditvi Rumeno-modre noči in Večer opernih arij.

Priljubljene prireditve odpovedujejo tudi drugi organizatorji, tako maja oziroma junija ne bo Praznika refoška in slovenske Istre, Pristaniškega dne, Caprisovega koncerta, Večerne glasbene čarovnije, svetovnega pokala v gimnastiki in svetovnega univerzitetnega prvenstva v floorballu.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
frikofrkic |  23 .04. 2020 ob  22: 10
@Tine, Boris manager... ta je pa svetovna. Kdaj pa je on kaj manageriral? Showman je res, ampak manager? Daj no daj. Od poslovnih projektov so mu uspevali le tisti, ki so mu jih vodili drugi. Razvoj občine pa je bil samo v fasadi, in prav danes se kaže, da je blaginja občanov nesorazmerno nizka glede na "razvitost" aka šminko mesta.
alfa |  23 .04. 2020 ob  12: 42
nc bat vsaj ljubljancanov ne bo dol..vsaj ena pozitivna stvar v negativni novici..
Tine |  23 .04. 2020 ob  10: 29
-3
@ Silvana63

16 let popovičevega mandata ste natolcevali, da je občina tik pred propadom zaradi prezadolženosti in še nadaljujete. Enostavno ne zmorete razumeti, kako so lahko prej delali, gradili in razvijali koper in denarja je vedno bilo. Zdaj pa bržanček ne dela nič in denarja ni. V tem se razlikuje dober manager od slabega.
Silvana63 |  22 .04. 2020 ob  23: 43
Ostaja pa MOK mesto dolgov. Na račun prejšnje garniture, seveda.
Tine |  22 .04. 2020 ob  19: 05
-5
@Bojana

Bržančku je prav odleglo, da ne bo rabil nič delat letos.
Bojana |  22 .04. 2020 ob  18: 20
-14
ja..kar ni dokončal novi župan, bo pa korona dokončala v koprski občini...Koper je spet (in še nadalje bo) mesto duhov