KOPRSKA OBČINA NABAVILA MASKE RANLJIVIM SKUPINAM: Prostovoljci pred trgovinami razdelili več kot 900 kosov (FOTO)

Koper

Mestna občina Koper je v tem tednu začela deliti zaščitne maske za enkratno uporabo, ki si jih morajo občanke in občani zaradi lastne varnosti in varnosti drugih nadeti v zaprtih javnih prostorih, kot so trgovine z živili, lekarne, banke in pošte. Pakete s tremi maskami in navodili za pravilno ravnanje z zaščitno opremo prostovoljci občanom delijo pred vhodi v trgovine, in sicer vsak dan na drugi lokaciji. Doslej so jih tako razdelili že 900.

Prvih 5.000 zaščitnih mask bo občina razdelila med najbolj ranljive skupine, ki v trgovine lahko zahajajo samo med 8. in 10. uro zjutraj. Pakete mask bodo prostovoljci pred vstopom v trgovine delili tudi ob koncu tedna, saj je zaradi prihajajočih velikonočnih praznikov pričakovati povečan obisk prodajaln z živili. Občina bo maske občanom zagotavljala tudi v prihodnjem tednu, so sporočili.

Sicer je občina od razglasitve izrednih razmer do danes skupaj nabavila in razdelila 66.070 kosov zaščitne opreme in sredstev, od tega 13.183 zaščitnih obraznih mask, 51.924 zaščitnih rokavic, 220 zaščitnih oblek, 59 zaščitnih očal, 657 razkužil za roke in 27 razkužil za umivanje tal. Večji del opreme je namenila zdravstvenemu osebju in za zaščito delavcev, ki so zaradi narave svojega poklica bolj izpostavljeni tveganju za okužbo z novim koronavirusom, del pa je razdelila med društva, zavode in organizacije, izvajalce socialnovarstvenih programov v koprski občini, v katere so vključene ranljive skupine občank in občanov.

Poleg opreme, ki jo je naročila in plačala sama, sta občini zaščitna sredstva priskrbeli tudi Civilna zaščita in država. Do danes je tako prejela nekaj več kot 42.000 zaščitnih mask, 62.000 zaščitnih rokavic, 253 zaščitnih oblek, 102 zaščitnih očal, 829 razkužil za roke in 42 razkužil za tla.

Aktivirali so tudi različne proizvajalce in dobavitelje pralnih mask ter društva, ki bodo sama šivala zaščitne maske. Varstveno-delovni center Koper je v tem tednu občini dostavil 280 pralnih mask, dodatnih 1.000 so jih naročili pri lokalnem proizvajalcu, ki nam bo pralne maske zagotavljal tudi v prihodnjih tednih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kokodek |  10 .04. 2020 ob  16: 10
Tine, maske bomo nosili še v prihodnosti, bodo postale obvezna oprema.....
Tine |  10 .04. 2020 ob  12: 10
So pa res hitri na občini koper, ni kaj. Spomnijo se deliti maske, ko je konec epidemije.