KOPRSKA OBČINA IZPOLNJUJE OBLJUBO: Topel obrok na voljo tudi dijakom

Koper

Osnovne šole na območju Mestne občine Koper so za svoje učence že začele pripravljati brezplačne tople obroke. Od jutri naprej pa jih bo občina zagotavljala tudi koprskim dijakom iz socialno ogroženih družin.

V času izobraževanja na daljavo bo brezplačne obroke pripravljala Osnovna šola Koper. Do obroka so upravičeni tisti dijaki, ki so z odločbo Centra za socialno delo uvrščeni do 3. dohodkovnega razreda otroškega dodatka oziroma do 2. razreda državne štipendije. Pripada pa tudi tistim učencem in dijakom, ki so nameščeni v rejniško družino.

Dijaki se za topel obrok lahko prijavijo na svoji srednji šoli, nato pa bo šola podatke o upravičencih posredovala na Mestno občino Koper. Skladno z navodili Ministrstva RS za izobraževanje, znanost in šport mora prijava vsebovati soglasje za posredovanje osebnih podatkov, in sicer za namen upravičenosti do toplega obroka v času izobraževanja na daljavo, so zapisali na koprski občini.

Obroke bodo v nepovratni embalaži lahko prevzemali na Osnovni šoli Koper, na naslovu Cesta Zore Perello - Godina 1, Koper, vsak dan od 12. do 14. ure (za vhodom v prvo triletje na modri in rumeni stojnici). Tedenski jedilnik pa je objavljen na spletni strani OŠ Koper, dostopen je pod rubriko Šolska prehrana.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  12 .11. 2020 ob  09: 00
-1
Bravo župan občine Koper.