KOPRČANKE IN ANKARANČANKE IZGUBILE: Čast Primork rešile Novogoričanke

Slovenija

Odbojkarice Calcita Volleyja, ki branijo naslov državnih prvakinj, so v 2. krogu 1. DOL gostovale pri Luki Koper in zmagale s 3:0.

Izbranke Aljoše Jemca, ki so zmagale še drugič v sezoni in so na vrhu lestvice, so nize dobile na 18, 17 in 21, med drugim so tekmicam, ki so v prvem krogu zmagale proti Ankaranu, nasule enajst asov. Pri Kamničankah, ki so v minuli sezoni dobile vse dvoboje s Koprčankami, je točkovno prednjačila Olivera Kostić (12), pri domačinkah pa sta po sedem točk zbrali Dajana Smolnik in Tina Kaker.

Že v petek je do druge zmage v prav toliko tekmah prišla Nova KBM Branik, ki je s 3:0 odpravila Ankaran. V prvem nizu so domačinke povsem prevladovale in tekmicam prepustile zgolj 12 točk, v drugih dveh nizih pa so gostje pokazale boljši odpor in zbrale 23 in 21 točk. Maja Košenina in Anamarija Galić sta pri Mariborčankah dosegli po 13 točk, Dobrina Valentinova pa pri gostjah 10.

GEN-I Volley je prav tako s 3:0 pred 50 gledalci ugnal zadnjeuvrščeni SIP Šempeter, a je bil dvoboj precej izenačen, Novogoričanke so nize z bolj zbrano igro v zaključkih dobile na 25, 24 in 23. Pri domačih je bila s 15 točkami najboljša Selena Leban, pri gostjah pa z 19 Jerneja Lakovšek.

Tekma med ATK Grosupljem in Krimom bo na sporedu 14. oktobra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija