Koprčankam se tokrat ni izšlo

Odbojkarice Alianse so v tekmi 5. kroga 1. DOL za ženske v Šempetru premagale Luko Koper s 3:1.

Odbojkarice Alianse so v petem krogu prvič spravile pod kapo vse tri točke. V dvoboju ekip, ki sta se prejšnja leta v prvem delu prvenstva borili za prvo mesto, letos pa imata nekoliko slabši ekipi, so povsem zasluženo ugnale luko Koper, ki tokrat ni pokazala tistega, kar je od njih pričakoval trener Marko Kalc. Gostiteljice so bile praktično boljše v vseh elementih, v obrambi pa so znale zaustaviti najboljše koprske igralke.

Začetek dvoboja sicer ni kazal na to. Pri Šempetrankah se je kazala živčnost, slabo so servirale, napak v napadu je bilo ogromno. Iznajdljive gostje so to znale izkoristiti, uvodni niz so dobile gladko. Toda na začetku drugega je domači trener Beno Božič prevetril ekipo, kar se mu je obrestovalo. Njegove varovanke so dominirale v vseh elementih, v napadu so bile učinkovite, predvsem Jerneja Lakovšek in Maruša Pungartnik, dobro je deloval tudi blok. Že ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:4, ob drugem že s 16:8, na koncu pa tekmicam dovolile le 12 točk.

Trwetji niz je bil bolj izenačen. Domače so v kakovostni predstavi, v kateri so na svoj račun prišli tudi gledalci, vseskozi vodile, dobro so igrale v bloku, tudi sprejem je bil na mnogo višji ravni, kot na prejšnjih tekmah, za kar ima zasluge predvsem Barbara Hren. Koprčanke so se pred končnico približale na 18:19, a zaključne minute so spet pripadle gostiteljicam. Te niso popustile niti v četrtem nizu, ki so ga začele z vodstvom 5:0. Gostje so se po drugem tehničnem odmoru sicer približale na 14:16, vendar so Savinjčanke nato dosegle šest točk zapored, tako da je bil zmagovalec odločen.