KOPRČANKA VIDA MACURA IZMUČILA NOVINARJA: Nič čudnega, da njen program rezultate zagotavlja že po štirih treningih! (VIDEO)

Koper

Vida Macura, licencirana kondicijska trenerka, je v svoje 'roke prijela' novinarja oddaje Svet Aleksandra Pozveka. V prispevku, ki so ga predvajali na Kanalu A, mu je pokazala, kaj pomeni trd trening, hkrati pa predstavila svojo aplikacijo za vadbo od doma, ki v le 14 dneh zagotavlja vidne rezultate. "Snemanje je bilo zelo zabavno, sproščeno, vladalo je pozitivno vzdušje," se spominja Koprčanka.

Vida Macura

Vida Macura je kot prva v Sloveniji ustvarila aplikacijo Extreme training, ki ženskam omogoča pametno treniranje in oblikovanje postave brez kakršnekoli opreme in to kar od doma. "Aplikacija sama spremlja tvoj napredek in če ne telovadiš, recimo, da preskakuješ treninge, ti treninga ne zabeleži kot opravljenega, poleg tega ti ne prešteje porabljenih kalorij in ti v naslednjem tednu ne ponudi novega programa," pojasnjuje licencirana kondicijska trenerka iz Kopra.

Extreme training z Vido Macura

Koprčanka Vida Macura je 'v roke prijela' novinarja oddaje Svet.

Objavil/a Regional dne Četrtek, 15. oktober 2020

Vida trenira že od svojega osmega leta, je nekdanja državna reprezentantka v karateju, nekaj let pa je trenirala tudi kickboxing. Dobro ve, kaj pomeni trdo delo, njeni treningi so resda naporni, a zagotavljajo vidne rezultate že po dveh tednih vadbe. "S treningom je mogoče v kratkem času priti v formo. Že po 14 dneh, po samo štirih treningih," obljublja Macura, ki je do popolne postave pomagala že več kot 800 vadečim.

Vida in novinar Aleksander Pozvek

Njeni treningi so namenjeni predvsem ženskam, saj, kot pojasnjuje licencirana kondicijska trenerka, "smo ženske tiste, ki hočemo preoblikovati postavo in izgubiti maščobne obloge. Ženske nočemo imeti volumiziranih mišic, hočemo imeti lepo, elegantno telo, podolgovate, ne pa napihnjene mišice. In z mojimi treningi se doseže ravno to". In vse to brez nobenih diet.

Moški si navadno želijo povečati obseg mišic, zato zanje njen trening ni primeren, pojasnjuje Macura, a hkrati dodaja: "Če pa si kakšen moški želi izgubiti maščobne obloge, je toplo vabljen, da se pridruži mojim treningom in uporabi aplikacije."

Epidemija koronavirusa in vladni ukrepi za preprečevanje širjenja okužbe ji sicer povzročajo težave pri izvajanju skupinskih treningov, priznava Macura, a so tudi ta problem že rešili. "Zaradi omejitev na deset oseb smo bili primorani sprejeti nekoliko sprememb, da ne bi bile telovadnice prepolne. Vadeče smo tako razporedili po urniku, da pri meni v telovadnici oseba vadi le enkrat na mesec, ostale treninge pa opravi prek aplikacije od doma," je še pojasnila trenerka.