KOPRČANKA VAS BO DO POPOLNE POSTAVE POPELJALA KAR PREKO TELEFONA: Aplikacija, kot je še ni na svetu (FOTO, VIDEO)

Koper

Čez približno teden dni bo luč sveta ugledala personalizirana aplikacija treninga za oblikovanje postave. Gre za idejo licencirane kondicijske trenerke Vide Macura in njenega partnerja Simona Maglice iz Kopra, ki obširen projekt razvijata vse od lanskega septembra. Aplikacija, kot je še ni na tržišču, bo ponujala več kot 90 programov treninga različnih težavnostnih stopenj in 1825 različnih predlogov zdravih jedi z recepti.

Vida Macura je licencirana kondicijska trenerka, ki se s športom ukvarja že 30 let. Pri sedmih letih je začela trenirati karate, postala je državna prvakinja, pohvali pa se lahko tudi s črnim pasom. Od 15. leta dalje se s športom ukvarja profesionalno, najprej tekmovalno, nato pa kot trenerka. Treninge za oblikovanje postave izvaja že osem let in v tem času je do popolne postave pomagala več kot 700 ženskam.

Njen osebni namen je približati šport večini ljudi, zato na družbenem omrežju Facebook pogosto objavlja brezplačne videoposnetke treningov, ki jih zainteresirani, ki si ne morejo privoščiti vodene vadbe, lahko izvajajo doma ali v naravi. V prihodnjih dneh pa bo izšla še aplikacija, ki bo prevzela vlogo osebnega trenerja.

Aplikacija je personalizirana in predstavlja osebnega trenerja za vsako posamezno uporabnico.

Na tržišču je že mnogo podobnih aplikacij, ki ponujajo raznovrstne treninge, a nobena se ne more primerjati z aplikacijo Extreme training, ki sta jo razvila domiselna Koprčana. Namenjena je ženskam, ki bi si rade oblikovale postavo in je personalizirana. To pomeni, da posameznico vodi skozi celoten trening, od razgibavanja do raztezanja, beleži njen napredek, hkrati pa ji ponuja pester izbor zdravih jedi z recepti, s katerimi bo ohranjala želeno težo.

"Aplikacija ponuja več kot 90 programov treninga različnih težavnostnih stopenj, odvisno od tega, ali želijo telovaditi starostnice, osebe brez kondicije, tiste, ki so že v formi, ali mamice po porodu. Začetnica bo v roku enega leta dosegla kondicijsko pripravljenost profesionalke," zatrjuje Macura.

Poleg tega aplikacija ponuja jedilnik za 356 dni v letu. Za vsak dan uporabnici ponudi pet zdravih obrokov, skupaj pa kar 1825 različnih predlogov jedi, ki pa jih lahko posameznica med seboj kombinira. "Če ji ne odgovarja današnje kosilo, si lahko izbere katerokoli drugo kosilo, malico, večerjo. Naj kombinira kolikor želi, z nobeno kombinacijo ne bo presegla priporočenega dnevnega vnosa kalorij," pojasnjuje kondicijska trenerka.

Kot mamica dveh majhnih otrok se namreč tudi sama vsakodnevno sooča z dilemo, kaj narediti za kosilo, da bo zdravo in hitro pripravljeno. "Vsakodnevno se tako vrtimo v krogu in jemo ene in iste jedi, aplikacija pa ponuja jedilnik, s katerim se lahko prehranjuješ celo življenje, ne da bi se zredila."

Aplikacija ponuja več kot 90 različnih treningov in 1825 različnih jedi. 

Pomembna novost, ki jo ponuja aplikacija je tudi celovit trening. "Mnoge aplikacije, ki so že na tržišču, namreč ponujajo posamezne vaje za posamezni del telesa, trening si mora oseba nato sestaviti sama. Naša aplikacija pa uporabnico vodi skozi celoten trening, od začetnega ogrevanja, čez kondicijski trening, do končnega raztezanja. Vsak trening je tudi namenjen celotnemu telesu," pravi Macura.

Aplikacija pravzaprav predstavlja osebnega trenerja, ki posameznico vodi skozi trening, spremlja njen napredek, mere, količino porabljenih kalorij, pa tudi število opravljenih treningov. Tako denimo po šestih zaporednih treningih 'zahteva' dan počitka – na sedmi dan se aplikacija ne bo zagnala oziroma ne bo predvajala novega treninga.

Aplikacija bo na voljo v več jezikih, za začetek v slovenskem, angleškem, italijanskem, hrvaškem in srbskem jeziku.

Extreme training aplikacija

Prihaja aplikacija, ki bo prevzela vlogo osebnega trenerja.

Objavil/a Regional Video dne Torek, 17. marec 2020

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija