KOPRČANKA PIŠE ZGODOVINO: Alenka Artnik v globine, doslej rezervirane samo za moške (FOTO)

Koper

Slovenska potapljačica Alenka Artnik je četrti dan tekmovanja na Long Islandu na Bahamih postavila nov svetovni rekord v disciplini potop s konstantno obtežitvijo. Potem ko se je pred dnevi potopila 118 metrov globoko, je njen nov najboljši dosežek kar 120 metrov, kar je celo peti dosežek v zgodovini tako v moški kot ženski konkurenci.

Kot so zapisali pri distribucijski ekipi Icarus, ki skrbi za prenose tekmovanja v 203 metre globokem Deanovem modrem breznu, so ob štirih svetovnih rekordih, doseženih na četrti dan, izpostavili prav dosežek Artnikove, ki je potop na 120 metrov izpeljala v 3:28 minute.

"Počutila sem se sproščeno, ob dvigu sem bila osredotočena na tehniko, obenem pa je bilo, kot da bi se zlila skupaj z vodo," je povedala Artnikova. "To je globina, ki je bila bolj ali manj doslej rezervirana za moške. Toda tukaj smo, premikamo meje," pa je na Facebooku o rekordni globini zapisala Artnikova.

What a day, what a day ???????????? Today I set a new WORLD RECORD at the Vertical Blue competition and dove to unimaginable...

Objavil/a Alenka Artnik Freediving dne Sobota, 17. julij 2021

V isti disciplini se je v moški konkurenci Rus Aleksej Molčanov, ki povsem prevladuje v takšnih potopih, spustil do 131 metrov.

Do konca tekmovanja je še pet dni, ostala sta ji še dva potopa. "Vsekakor mislim, da lahko grem še malo globlje," je še napovedala Slovenka.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
joe jaxson |  18 .07. 2021 ob  20: 36
11
NAJ SAMO ŠE KDO REČE: KDO PA JE TA ? NAJBOLJŠA OD VSEH - ČESTITKE IN BRAVA "MULA" !