KOPRČANKA HUJE POŠKODOVANA PO PADCU S KOLESOM: To je videla na cesti, da je morala naglo zavirati

Kronika

Koprski policisti so bili v četrtek obveščeni, da je na kolesarski poti Izola–Strunjan padla kolesarka, 57-letna Koprčanka. Na cesti naj bi naglo zavrla, ker je čez cesto stekla veverica. Zadevo policisti še preverjajo, ženska pa se je pri padcu huje poškodovala (zlom gležnja), so sporočili s Policijske postaje (PU) Koper.

Vse fotografije so simbolične.

V Izoli so 16-letniku iz Prad na tehničnih pregledih zasegli skuter Piaggio ZIP-5O, ker je predelan, da doseže večjo hitrost od dovoljene.

Ob 15.13 so koprski policisti dobili obvestilo, da se je med Kalom in Ribnico prevrnil tovornjak. Tovorno vozilo za prevoz odpadne kovine je vozil 38-letni voznik, ki se v nesreči ni poškodoval. Zapeljal je preblizu desnemu robu vozišča, zato se je vozilo prevrnilo. Povzročitelju izdan plačilni nalog (alkotest negativen, prav tako hitri test na droge). Cesta je bila zaradi dvigovanja vozila zaprta, ponovno so jo odprli ob 22.21.

V bližini vasi Selce pri Pivki je lovec našel zapuščeno vozilo in o tem obvestil koprske policiste. Ti so ugotovili, da je vozilo prijavljeno kot ukradeno v Ribnici. Lastniki so vozilo prevzeli, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem informacij.

V Portorožu so koprski policisti ob 19. uri ustavili 76-letnega voznika osebnega avtomobila, ki mu je odrejen alkotest pokazal 0,54 mg na liter izdihanega zraka. Izdan mu je bil plačilni nalog in prepovedana nadaljnja vožnja.

V Ankaranu je nekdo vlomil v barako in lastniku ukradel električno orodje (kotno brusilko znamke Hilti, pnevmatsko kladivo znamke Hilti, motorno žago znamke Sthil in kompresor). Oškodovan je za 2.500 evrov.

Ilegalne migracije

Na območju PU Koper so policisti od četrtka od 6.00, do danes do 6.00, obravnavali trinajst oseb, ki so nedovoljeno vstopile v Slovenijo. Obravnavani po enotah: na Policijski postaji (PP) Ilirska Bistrica so obravnavali deset oseb in PP Kozina tri osebe.

Globa Italijanu in Albanki, ki sta prevažala dva albanska državljana

Ob 17.47 so policisti na Topolcu ustavili osebni avto italijanskih registrskih številk. Voznik je bil 41-letni državljan Italije, sopotnica pa 42-letna državljanka Albanije, z urejenim statusom v Italiji. Na zadnjih sedežih sta bila še dva državljana Albanije, ki sta prišla v Slovenijo nelegalno. Po posvetu z državnim tožilstvom policisti obravnavajo zadevo kot prekršek po Zakonu o tujcih – pomoč pri ilegalnem prehodu (sorodstveno razmerje). Za pomoč pri nedovoljenem prehodu so policisti izdali globo državljanu Italije in državljanki Albanije.

Koprski policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 44 nujnih primerov

Policisti PU Koper so v zadnjih 24 urah intervenirali v 44 nujnih primerih in na številko 113 skupno prejeli 129 klicev. Obravnavali so osem prometnih nesreč z materialno škodo in eno s hujšimi poškodbami. Zasegli so eno vozilo. S področja kriminalitete so obravnavali pet tatvin. Zaradi kršitev javnega reda in miru so intervenirali v dveh primerih.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .09. 2020 ob  20: 03
To je videla!!!! Kje spite da bav ne ukradejo?