KOPRČANI Z VROČEGA IGRIŠČA S ŠESTO ZMAGO: Enakovredna predstava s prelomnimi trenutki močnejših Primorcev (FOTO)

Koper

Rokometaši iz Kopra so v 13. krogu lige NLB v gosteh premagali Urbanscape Loko z 28:23 (13:14).

* Dvorana Poden, gledalcev 130, sodnika: Teršek in Žibret.
* Urbanscape Loka: Stanojlović, Juričan, Jakac, Belič Pfajfar 5, Dolenc 8 (4), Cingesar 1, Mali 1, Križaj 1, A. Jesenko 3, Damjanović 2, Batagelj, Nikolić 1, M. Jesenko, Klemenčič, Šilc, Atanasov 1.
* Koper: Jelovčan, Đurica, Žagar 2, Furlan, Poklar 6, Konjević, Bekrić 4 (2), Moljk 1, Stojanović, Vujović, Zugan 2, Sanabor, Marić 3, Makuc, Kete 4, Breznikar 2, Bratkovič 4.
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 5 (4), Koper 4 (2).
* Izključitve: Urbanscape Loka 6, Koper 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Koprčani so na vselej vročem igrišču v Škofji Loki dosegli šesto zmago in se utrdili na sredini razpredelnice. Gorenjci po šestem porazu ostajajo na devetem mestu v 14-članski elitni domači ligi.

Večji del dvoboja v dvorani Poden je minil v enakovredni predstavi, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so na igrišču zagospodarili Primorci. Pri vodstvu z 22:21 so v zadnjih desetih minutah dvoboja naredili delni izid 6:3, po njihovem vodstvu s 26:22 v 58. minuti pa je bilo tudi docela jasno, da bodo osvojili obe točki.

V primorski ekipi je bil najbolj učinkovit Tine Poklar s šestimi goli, vratar Marin Đurica pa je zbral deset obramb. V gorenjski ekipi se je izkazal Andrej Dolenc z osmimi goli, vratar Luka Stanojlović pa je ubranil 13 strelov.

V ligi NLB sledi malo manj kot dvomesečni premor zaradi januarskega svetovnega prvenstva na Poljskem in Švedskem. Škofjeloška zasedba bo 4. februarja prihodnje leto gostila LL Grosist Slovan, koprska pa bo gostovala pri Svišu iz Ivančne Gorice.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija