KOPRČANI V FINALU BALINARSKE SUPER LIGE: V polfinalu premagali ekipo iz Sežane, danes jih čakajo Kobjeglavci

Slovenija

V nedeljskem finalu zaključnega turnirja balinarske super lige 2020/21 v Postojni se bosta pomerila Marjetica Koper in Agrochem Hrast. Koprčani so bili v sobotnem polfinalu boljši od sežanske Skale s 14:4, medtem ko so bili Kobjeglavci boljši od Velenje Premogovnika z enakim izidom.

V sobotnem dopoldanskem polfinalu je koprska Marjetica presenetljivo gladko ugnala lanske prvake iz Sežane. Že uvodni del tekme je napovedal slavje Koprčanov, ki so povedli s 6:2. V hitrostnem zbijanju sta si zasedbi razdelili točke, odločilno prednost pa si je zasedba iz slovenske Istre priborila v natančnem zbijanju ter nato v štafeti z 48 točkami Gregorja in Dejana Korošca dokončno potrdila vozovnico za nedeljski finale.

V soboto popoldne sta v postojnski balinarski dvorani merili moči zasedbi Agrochema Hrasta in Velenje Premogovnika. Kobjeglavci so bili v rednem delu sezone edini z maksimalnim izkupičkom točk in so se pričakovano uvrstili v nedeljski finale. Po izenačenem začetku so si odločilno prednost priigrali v tehničnih disciplinah s popolnim izkupičkom in predčasno zaključili srečanje z visoko zmago.

Nedeljski finale v Postojni se bo začel ob 14. uri, obe zasedbi pa bosta lovili drugi naslov ekipnih državnih prvakov v klubski zgodovini.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija