KOPRČANI UVRŠČENI NA ZAKLJUČNI TURNIR! Branilci naslova pa izpadli

Koper

Rokometaši Celja Pivovarne Laško, novomeške Krke, ormoškega Jeruzalema in Kopra so se po včerajšnjih četrtfinalnih tekmah uvrstili na zaključni turnir za slovenski pokal, ki bo v prvi polovici maja. Prireditelj zaključnega turnirja še ni znan, Rokometna zveza Slovenije ga bo izbrala na podlagi prijav do konca tega meseca.

✅Suverena zmaga in uvrstitev na Final 4 Pokala Slovenije✅ Po zmagi v Kočevju z rezultatom 23:33 smo se uvrstili na...

Posted by RD Koper on Wednesday, March 15, 2023

V četrtfinalnem pokalnem posladku so smetano pobrali rokometaši iz Celja, ki so po dveh petminutnih podaljških premagali branilce naslova iz Velenja s 33:31. Izbranci domačega trenerja Alema Toskića so bili v drugem polčasu v zahtevnem položaju, a so nadoknadili pet golov primanjkljaja (15:20, 16:21) ter izsilili podaljšek, nato pa na krilih vratarja Nebojše Bojića, ki je zbral deset obramb, ukanili najmočnejše domače tekmece. Pri trenutno vodilni ekipi v NLB je bil najbolj učinkovit Aleks Vlah, pri osmoljencih iz Velenja pa Timotej Grmšek. Oba sta dosegla po šest golov.

Ormožani so v svojem Hardeku na kolena položili favorizirane Trebanjce z 31:30. Odločitev o zmagovalcu je padla v podaljšku, potem ko se je tekma v rednem delu končala s 27:27. Pri Prlekih je odločilne gole prispeval Nik Čirović, skupaj s Tilnom Kosijem sta dosegla po devet zadetkov. Pri Dolenjcih je bil najbolj učinkovit Filip Glavaš s sedmimi zadetki.

Novomeščani so z rutinsko predstavo opravili z Mariborčani in zmagali s 30:23. Pri Dolenjcih sta bila najbolj učinkovita Marko Majstorović in Uroš Knavs s sedmimi, pri Štajercih pa Izidor Budja s petimi zadetki.

Zadnjo polfinalno vstopnico so si priigrali Koprčani po zmagi nad tekmeci iz Kočevja s 33:23. Klej Sanabor in Bor Breznikar sta dosegla po pet golov za Koper, Jaka Đekić pa osem za Kočevje.

Na lanskem zaključnem turnirju v Slovenj Gradcu so bili najboljši Velenjčani po zmagi nad Škofjeločani. Na minulih pokalnih tekmovanjih so bili najbolj uspešni rokometaši iz Celja, ki so 21-krat zmagali v tem tekmovanju. Po trikrat sta bila najboljša Koper in Gorenje Velenje, po enkrat pa Gold Club Hrpelje in Prule 67.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija