KOPRČANI SE PRITOŽUJEJO NAD NEPOKOŠENO TRAVO: Na Marjetici odgovarjajo, da jim je zagodlo vreme (FOTO)

Koper

Potem ko so se že več dni nekateri občani Kopra na družbenem omrežju Facebook pritoževali nad tem, da tako v mestnem središču kot na obrobju mesta ni pokošena trava in to dokazovali z objavami fotografij, so se na navedbe odzvali v Marjetici Koper. Pravijo, da hitrosti njihovih del botruje slabo vreme, bodo pa, kot pravijo, takoj ko bo to vreme dopuščalo, pospešeno nadaljevali z delom.

Kot pravijo na Marjetici Koper, vzdrževanje javnih zelenih površin v Mestni občini Koper urejajo v skladu s sprejetim letnim načrtom, ki je usklajen z občino, so pa zaradi novih parkov, zelenic in drugih javnih površin v letošnjem letu za izvajanje gospodarske javne službe predvideli nekaj več sredstev kot v letu 2018.

Kot vsako leto so v drugi polovici aprila pričeli s pospešenim urejanjem zelenih javnih površin, zaradi neugodnih vremenskih razmer v zadnjih tednih pa vsega še niso uspeli urediti, pravijo. "Takoj, ko bo vreme dopuščalo, bodo delavci javnega komunalnega podjetja intenzivno izvajali košnje parkovnih in drugih zelenih površin, poleg tega bodo posebno pozornost namenili tudi sekanju suhih in nevarnih dreves na javnih površinah po celotnem območju občine ter raznim živim mejam in drevesom posajenim na zasebnih površinah, ki s svojo preraščenostjo segajo na pločnike in ceste ter s tem ogrožajo prometno varnost," so zatrdili v sporočilu za javnost.

V zadnjih dneh so se namreč v javnosti pojavile kritike glede vzdrževanja zelenih površin v občini. Ob tem na Marjetici Koper poudarjajo, da je komunala zadolžena zgolj za zelene javne površine, medtem ko so druga območja v domeni koncesionarja, funkcionalna zemljišča ob blokih v domeni upraviteljev blokov, zelenje na zasebnih zemljiščih pa v domeni zasebnih lastnikov. "Ti so odgovorni za to, da zelenje na zasebnih zemljiščih ne ovira ali ogroža mimoidočih. Sicer pa je za nadzor nad tem pristojen občinski inšpektorat," pravijo na Marjetici.

Pozvali občane, naj jih informirajo o neurejenih območjih

Dodali so, da se v javnem podjetju Marjetica Koper in v Mestni občini Koper zelo dobro zavedajo, da sta čistoča in urejenost javnih površin mestna osebna izkaznica, ki kažeta na spoštljiv in odgovoren odnos do lastnega kraja, zato občane, v kolikor ti opažajo, da so določene zelene javne površine neustrezno urejene, prosijo, naj to sporočijo na Marjetico Koper, na elektronski naslov: info@marjeticakoper.si, ali suzana.kocjancic@marjeticakoper.si 051/338-028 oziroma mirjan.kocjancic@marjeticakoper.si 041/711-481.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  11 .05. 2019 ob  20: 29
Glede na to, da je Marjetica v lasti občine Koper naj objavijo javno na internetu vse njihove plače. Niso problem delavci, šoferji in strokovnjaki za posamezna področja, problem so birokrati, ki jih je trikrat preveč in dobivajo mastne plače in ti pojejo denar, ki ga mi preplačamo za storitve. Ampak dokler bo večina občanov mirno plačevala položnice in ne bo znala pogledat niti k sosedom koliko oni dajo za odvoz smeti in druge storitve bo tako kot je.
vseved |  10 .05. 2019 ob  13: 44
Vidi se, da je Bržan amater in da mu manjka kilometrina. Ne vem zakaj ni enostavno nadaljeval projektov, tudi tistih najbolj neumnih ki jih je zastavil Popovič !?
vseved |  10 .05. 2019 ob  13: 01
@ Istriano, luksuz se plača in prav je tako. Očitno pa bo moral Bržan zamenjat vse vodilne v Obalnih lekarnah, Zdravstvenem domu,Komunali, Rižanskem, Gledališču,Muzeju .... posvod tam kjer so na stolčkih Popovičevi
kadri.
Lili |  10 .05. 2019 ob  11: 22
10
dragi občani...razvadili ste se! Kaj vam ni jasno? Sedaj bo vse drugače..tudi nepokošena trava!
Istriano |  10 .05. 2019 ob  10: 54
Ma kakšni pridni fantje iz Marjetice? Naša komunala je med najdražjimi v Sloveniji, za privez sem včasih plačeval 150 € zdaj plačujem skoraj 900 € (prej je delal na privezih samo g. Skrt zdaj je tam enih 5-6 juncev, ki jih je treba nahranit vsak mesec), pogrebne storitve super drage, odvoz smeti med najdražjimi, kanalizacijski priključki kot da so cevi zlate. Ma kaj ste šli vsi v remengo? Komunalno podjetje mora služiti potrebam občanov, ne da nas odirajo za osnovne usluge. Vprašajte malo vaše sorodnike in prijatelje koliko plačujejo v drugih občinah po Sloveniji za komunalne storitve. Drugače pa kar se tiče kvalitete storitev, ste hoteli imeti Bržana za župana. In zdaj imejte ga.
galeb |  10 .05. 2019 ob  08: 49
@frikofrkic
In kdo ima kaj čez fante, ki dejansko pridno delajo?!!
Pač pa se pogovarjamo prav o tistih, ki res niso sami prijeli za koso, ker je njihova funkcija, da nadzirajo, vodijo in skrbijo, da dela potekajo tekoče in nemoteno... pa eni to znajo in dejansko opravljajo ažurno, drugi pa bolj kampanjsko... V tem je point.
vseved |  10 .05. 2019 ob  08: 13
očitno je treba zamenjat vse vodilne na komunali , ker delajo proti občanom.Če je bilo v času Popoviča vse čisto , delo pa sedaj opravljajo isti ljudje kot prej , je to očitno namerno zanemarjanje okolice.
KOPER |  10 .05. 2019 ob  06: 28
-2
Situacijo niso razložili fantje,temveč uprava.Za kose res nista prijela ne en ne drugi a je razlika sigurno v tem,da je en videl in vedel kaj je potrebno narediti,drugi pa ne.In ljudje vidijo razliko.
Zaposleni opravljajo delo katerega jim nadrejeni dajo.
Nedvomno so fantje pridni in očitno je,da problem tiči drugje.
frikofrkic |  09 .05. 2019 ob  22: 11
50
Ma dobro, fantje na marjetici so razložili situacijo in zdaj kosijo na veliko. Ne Bržan ne Popovič nista prijela kose v roke kot župana. Delate galamo brezveze. Saj se pogovarjamo o naših fantih, ki pridno delajo, kolikor lahko.
KOPER |  09 .05. 2019 ob  19: 11
-16
Mislim,da je mesto imel v mezincu.Vse je bilo brezhibno.Rezultati so bili čudoviti.Zdaj bi morali vsi tisti iz zaledja,vsak z svojo kosilnico it veselo na delo.
Da se vsaj malo izkažejo in vsaj malenkost opravičijo kar so zakuhali.
Ko končajo se pa lahko lotijo kanalov.
Hahaha
galeb |  09 .05. 2019 ob  18: 54
-1
Osebno vem, da ko je bil Popovič, je šel sam preverjat stanje in sam je opozoril na vsako zanemarjanje in sam je zahteval, da se vsaka malenkost sproti odpravi. Pa recite, kar hočete, a temu smo bili priča tudi največji skeptiki. Danes? Nikomur mar, nikogar ne blizu ne zraven... in sami izgovori, zakaj da je tako.
KOPER |  09 .05. 2019 ob  18: 49
-2
Že par mesecev je vse v razsulu.Beremo samo neke izgovore.Toliko let je bilo vse super in naenkrat ne štima več nič.
SPREMEMBE SO NA OBZORJU.
1