Koprčani premagali Mariborčane

Obe ekipi sta nastopali oslabljeni. Domačini so igrali brez Richterja in Vujoviča, gostujoči trener pa ni mogel računati na usluge Čovića, Ravnikarja, Skrbinška in Dobrina.

Miha Markič, igralec Kopra: "Po porazu v prejšnjem kolu proti Litiji smo obvezno potrebovali zmago. V tekmo smo šli z mislimi, da lahko zmagamo le, če bomo vsi dali svojih 100 % na igrišču. To se je tudi zgodilo, saj smo si že v 1. četrtini priigrali visoko prednost z agresivno obrambo in lahkimi koši v protinapadu. Nato smo celo tekmo kontrolirali rezultat in ga na koncu tudi toliko povišali, da so lahko vsi igralci dobili priložnost. Rad bi pohvalil naše mladince, ker ko je bilo potrebno skočiti, dati koš ali odigrati dobro obrambo, so to tudi naredili. Mariborčanom pa želim, da bi čim prej prišli do svoje prve zmage."

UKK Koper – AKK Branik Maribor 84:57 (29:9, 15:19, 23:14, 17:15)
Vukovič 22, Markič 21 (15 skokov); Grušovnik 11 (6 skokov), Šepič 10 (7 skokov).

Salem Šepič, igralec Branika: "Tekmo smo slabo odprli, napade v 1. četrtini pa prehitro zaključevali, zato smo dobili preveč lahkih košev iz protinapadov, s čimer je nasprotnik prišel do visoke razlike. Kljub naši borbi in uspešnim trenutkom v napadu in obrambi, poteka tekme nismo mogli spremeniti."

Sorodne vsebine: 

Strelske vaje Ožbolta

Portorož zlomil Koper

Debi Ožbolta napolnil dvorano v Luciji

Deli novico: