KOPRČANI OB NASTOP NA EVROPSKIH TEKMOVANJIH: "Nismo bili pravi"

Koper

Rokometaši iz Dobove so na včerajšnji tekmi 25. kroga lige NLB premagali Koper z 32:29 (17:13).

Koprčani so v tej sezoni pustili globoke sledi in po domači zmagi nad Celjani naredili državno prvenstvo izjemno negotovo, po današnjem porazu v Posavju pa dokončno ostali brez četrtega mesta in nastopa v evropskih tekmovanjih v prihodnji sezoni.

Izbranci Damjana Radanovića so tekmo odprli s 7:0, a so jih gosti v končnici prvega polčasa ujeli in izenačili na 13:13. Gostitelji so se v finišu prvega dela zbrali in ga zaključili z vodstvom štirih golov (17:13), v začetku drugega pa občutili moč izbrancev gostujočega trenerja Uroša Rapotca, ki so povedli z 18:15.

A Posavci niso vrgli puške v koruzo, do konca tekme so pokazali predstavo iz začetka dvoboja, po njihovem vodstvu s 27:22 pa je bilo jasno, da bosta točki ostali v Dobovi.

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Teo Jezernik s petimi, v gostujoči pa Tine Poklar z desetimi goli.

Trener Koprčanov Rapotec je po tekmi dejal: "Dobova je prikazala dobro predstavo. Jaz jim lahko samo čestitam. Mi nismo bili pravi, niti od prve minute."

Zasedba iz Dobove bo v sredo, 26. maja, v Ljubljani igrala zaostalo tekmo 21. kroga. V zadnjem krogu bo gostovala v Trebnjem, medtem ko bo Koper gostil Slovenj Gradec 2011. Obe tekmi bosta v soboto, 29. maja.


* Športna dvorana, sodnika: Kavalar in Nahtigal.
* Dobova: Leben, Blaževič, Bradeško, Abramovič, Dragan 2, Seferović, Matjašič, Jezernik 5, Kovačec 2, Košir 4, Mladkovič 2, Mlakar 4, Glaser 1, Raguž 4, Sintič 4, Šibanc 4 (2).
* Koper: Jelovčan, Logar, Slatinek-Jovičić 2, Žagar 3, Pavlović, Poklar 10 (4), Konjević, Moljk 1, Smolnik, Muminović 1, Sanabor, Marič 1, Makuc 6, Kete 3, Breznikar 2.
* Sedemmetrovke: Dobova 2 (2), Koper 4 (4).
* Izključitve: Dobova 12, Koper 8 minut.
* Rdeči karton: /.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija