KOPRČANI NISO MOGLI VEČ ČAKATI: Ko so vzeli zadevo v svoje roke, jih je doletela prijava inšpektoratu (FOTO)

Koper

Na naše uredništvo se je s problematiko zaraščenega igrišča v Kopru obrnila bralka. Kot nas je obvestila, se prebivalci Ulice 2. prekomorske brigade s težavo srečujejo že leta – igrišče v neposredni bližini je zapuščeno in zaraščeno z drevjem. Ko so vzeli zadevo v svoje roke, pa jih je doletela prijava inšpektoratu. 

"Prebivalci okoliških stanovanj smo večkrat opozorili na zaraslo drevje, ki nam zastira pogled in na neurejeno igrišče. Po večkratnih prošnjah na Marjetico Koper, da naj nam uredijo okolico, so prišli pokositi samo travo na igrišču. Obljubljali so nam, da bodo uredili tudi drevje, vendar od tega ni bilo nič," pripoveduje bralka.

Ko so naposled zarasla drevesa posekali stanovalci sami, jih je doletela prijava inšpektoratu. "Obveščamo vas, da smo prejeli prijavo vezano na izveden posek dreves in ostalega grmičevja na zemljišču s parc. Štev. 500/21 k.o. Semedela," je zapisano v dopisu, ki so ga prejeli s strani inšpektorja Medobčinske uprave Istre in ga hranimo v uredništvu.

"Zaradi nadaljevanja inšpekcijskega postopka prosimo, da nam posredujete informacije v tej zvezi in sicer, kdo je posekal drevesa/grmičevje (pravna ali fizična oseba) in s kakšnim namenom je bil posek izveden kljub temu, da ste bili obveščeni, da bo hortikulturno ureditev tega območja izvedlo JP Marjetica Koper," so zapisali in bralko obvestili, da je "poseganje v javne zelene površine dovoljeno samo na podlagi izdanega dovoljenja ali soglasja pristojnega upravnega organa Mestne občine Koper, kar pa v tem primeru ni bilo upoštevano".

Bralka je posumila, da jih je inšpektoratu prijavila Marjetica Koper, a kot so nam pojasnili: "Marjetica Koper ni lastnik omenjenih zemljišč, pa tudi radikalnega in nestrokovnega posega odstranitve grmičevja in drevja nismo prijavili inšpekcijskim službam".

Pojasnili so nam tudi, da so v letošnjem letu otroško igrišče pokosili štirikrat, s stanovalci pa so se dogovorili za strokovni rez grmičevja in drevja jeseni ali pozimi, ko rastline mirujejo. "Sklepamo lahko, da je bil skrajno nestrokovni poseg uničenja zelenja na igrišču, ki je omogočalo naravno senčenje in nižje temperature obiskovalcem igrišča, prej storjeno v želji po lepšem razgledu kakor želji po urejeni in prijetni okolici," še pravijo pri Marjetici.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Piero Panin |  04 .08. 2022 ob  20: 11
Ah..prijavu jih je sosed tako kot je obicajno vsepovsod!
Ni treba mozgat...
Fošina |  04 .08. 2022 ob  00: 43
11
Bulšit. Koprski komunalci so garači. Res so delavni. Jaz bi si celo želel, da bi bili malo manj. Še posebej zjutraj.
Maestral30knots |  03 .08. 2022 ob  23: 36
Oni kao lahko grejo ker kao cistijo okolico. Cistijo ja tocno tako kot si napisal AS avtomate! Ce pa to ne pa sedijo v kakšnem lokalu, pijejo kavico in kadijo čik!
Opazovalec |  03 .08. 2022 ob  19: 35
@KošaMona....nimajo časa ker visijo na avtomatih od Avtomaticservisa.....sploh na unem ob morju med Izolo in Koprom.....čudno da njih ne zezajo komunalni redarji ko se vozijo tam z avti kamijoni, kombiji....
Opazovalec |  03 .08. 2022 ob  19: 32
Marjetica in strokovni rez....ma non mi fa ridere...
frikofrkic |  03 .08. 2022 ob  14: 08
16
Ti "koprčani" naj se sramujejo, posekali so drevesa samo zato, da si polepšajo pogled na morje. Briga njih igrišče in mularija, ki potrebuje senco.
Maestral30knots |  03 .08. 2022 ob  12: 11
20
Obalne komunale s piransko, izolsko in kopersko opravljajo svoje delo zelo površno!
Zdaj ko ne zalivajo zelenic imajo ves čas na svetu da bi lahko uredili zadeve. Ampak njih boli k.!
Važno da nimajo slabih plač pa avtov! Pa skoraj na vsakih nekaj let nove kamione, pa cestne pometace, itd.