KOPRČANI, IZTEKAJO SE ZADNJE URE ZA ODDAJO GLASU! Odločite, kako bo občina porabila 960 tisočakov

Koper

Še danes, 21. septembra, je do polnoči mogoče glasovati o projektnih predlogih, ki so jih v okviru participativnega proračuna Predlagam – odločam/Propongo – decido za leti 2021 in 2022 predlagali prebivalci Kopra. Komisija za participativni proračun je letos v obravnavo prejela 322 predlogov, na glasovanje jih je uvrstila 184. Do danes je svoj glas oddalo več kot 2500 občanov.

Koprska občina izvaja nov participativni proračun, ki bo veljal za proračunski leti 2021 in 2022. Za uresničitev projektov so namenili 480 tisoč evrov, ki jih bodo enakomerno – po 80 tisoč evrov za vsako – razdelili po posameznih območjih izvajanja projekta. Za obe leti skupaj bo tako namenjenih 960 tisoč evrov.

V prvi fazi so občani oddali 322 projektnih predlogov, ki jih je pregledala komisija za participativni proračun v sestavi Borut Jerman (predsednik), Viljan Tončič, Alenka Čurin Kavre, Igor Marasovič in Matic Primc. Na glasovanje jih je uvrstila 184.

Glasujejo lahko vsi občani, ki so na dan glasovanja dopolnili vsaj 15 let starosti. Za glasovanje v spletni aplikaciji predlagam-odlocam.koper.si je treba vnesti številko EMŠO in druge predpisane podatke. Je pa bilo v tem času mogoče glasovati tudi osebno na vložišču MOK ali na sedežih krajevnih skupnosti. Pri glasovanju na vložišču ali na sedežih krajevnih skupnosti je na lokaciji zagotovljen računalnik z dostopom do glasovalnega dela aplikacije, na voljo je tudi tehnična pomoč.

Občani lahko glasujejo le za projekte znotraj izbranega območja, pri izbiri pa se morajo omejiti na košarico projektnih predlogov, katerih skupna vrednost ne bo presegala zneska 160.000 evrov, ki je zagotovljen za posamično definirano območje participativnega proračuna.

Spletna aplikacija bo ob polnoči onemogočila glasovanje, na podlagi zbranih glasov pa izdelala seznam projektov s številom glasov, ki jih je posamezen projekt prejel.

Komisija bo oblikovala prednostni seznam projektnih predlogov, ki ga bo javno objavila 25. septembra. Izbrani projekti bodo do višine razpoložljivih sredstev za posamezno območje participativnega proračuna uvrščeni v predlog proračuna za leti 2021 in 2022.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija