KOPRČAN V IZOLSKI BOLNIŠNICI OMENJAL STRELJANJE: "Imamo politiko ničelne tolerance do nasilja"

Izola

Že pred časom smo poročali o incidentu v Splošni bolnišnici (SB) Izola. V prejšnjem članku smo objavili pričevanje osebe, ki je bila v dogodek vpletena in zaradi katere je posredovala tudi policija. Imamo tudi pojasnilo o dogajanju s strani izolske bolnišnice.

Spomnimo, gre za incident, v katerem je dolgo čakanje pred vrati ordinacije in domnevno aroganten odnos s strani zaposlene zmotilo Koprčana. Zdravnica naj bi mu dejala, da lahko tu čaka "še šest ur" ter da so drugi primeri bolj nujni. Koprčan naj bi se na njene besede odzval z: "Ni čudno, da se komu odtrga." Ob tem je spomnil na tragični dogodek, do katerega je v izolski bolnišnici prišlo pred leti.

Primer so naposled obravnavali tudi policisti in oglobili Koprčana, ki pa zavrača očitke, da je komurkoli grozil.

V SB Izola pa pojasnjujejo, da je v ponedeljek, 12. decembra, oseba, ki je čakala na pregled na urgenci, v svojih grožnjah in komentarjih zaradi čakanja med drugim omenjala streljanje. "Kot ob vseh grožnjah s fizičnim nasiljem, smo o tem obvestili policijo, ki je ukrepala skladno s svojimi pooblastili."

Dodajajo, da se v Urgentnem centru Izola strogo držijo politike ničelne tolerance do verbalnega in fizičnega nasilja, paciente pa obravnavajo glede na stopnjo nujnosti, določeno s triažno kodo in ne le po času prihoda.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
nylarazgotra |  22 .12. 2022 ob  22: 30
-1
Na triaži sprejemajo paciente mislim da medicinske sestre , one postavijo nujnost. Po moje je odvisno na koga naletiš. Jaz sem pred tremi leti imela pozitivno izkusnjo s sprejemnim zdravnikom, totalno hladen in mislim nepravilno evidentirana stopnja nujnosti s strani sestr na triaži. Sem čakala 4 ure na plastičnih stolih z velikimi bolečinami. Kasneje so me sprejeli v bolnico ker je bilo kar hudo. Očitam samo to, da me niso dali ležati te štiri ure ker na plastičnih stolih meni je bilo res hudo. Ne zdi se mi človeško da te ne upoštevajo in da nimajo nekaj ležalnikov v čakalnici. Saj smo ljudje tako kot oni.
Matija |  22 .12. 2022 ob  00: 04
10
Ničelno toleranco bomo pacienti sami uvedli, ker dohtarji pobijajo ljudi na vse možne načine. Tudi s čakalnimi vrstami.
Pjero Shriba |  21 .12. 2022 ob  23: 42
-5
Idiot grozi s streljanjem in hoče še imet prav.
Pa tudi nujen primer ni bil.
Kaj sploh pišete o teh bedakih.