KOPRČAN OSUMLJEN VEČ TATVIN: Opazoval vozila in izkoristil neprevidnost voznikov

Koper

Policisti Policijske postaje Koper so v drugi polovici novembra in v prvi polovici decembra 2019 obravnavali več kaznivih dejanj velikih tatvin in odvzem motornega vozila. Kazniva dejanja so bila izvršena na območju Kopra in Škofij. Policisti so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je vseh kaznivih dejanj osumljen 38-letnik, doma iz okolice Kopra, ki so ga v preteklosti že obravnavali za istovrstna kazniva dejanja.

Osumljeni je opazoval tovorna dostavna vozila, izkoristil nepazljivost voznika in nato ukradel iz vozila torbice in denarnice z dokumenti in gotovino. Vlomil je v objekt na Škofijah in ukradel kolo, ki pa je že najdeno in vrnjeno lastniku, odvzel je osebni avto na Škofijah (drugi dan ga je pripeljal nazaj v bližino kraja, kjer ga je vzel), ukradel je tudi različne predmete iz stanovanja.

17. decembra so policisti na podlagi odredbe sodišča, pri njemu opravili preiskavo stanovanjskih in drugih prostorov, na kateri pa niso našli predmetov, ki so bili pridobljeni s kaznivimi dejanji. Policisti bodo zoper 38-letnika podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Kopru zaradi utemeljenega suma storitve treh kaznivih dejanj veliki tatvin, tatvine in kaznivega dejanja odvzema motornega vozila.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija