KOPRČAN NA KITAJSKEM ZASENČIL TEKMECE: Ustavil ga ni niti siloviti trk

Svet

Toni Vodišek je kljub silovitemu trku, ki mu je v zadnjem plovu pretrgal vrvi na krmilu, na Kitajskem osvojil drugo zaporedno zmago v svetovni kitefoil seriji. Po slavju na prvi etapi v Gizzeriji pred mesecem dni, je 19-letni kajtar tekmecem dokazal, da ni le muha enodnevnica, so sporočili z Jadralne zveze Slovenije.

Rekordni nagradni sklad v višini 60.000 evrov je v provinco Shandong na severovzhodu Kitajske pritegnil 35 tekmovalcev iz 15 držav, ki so se v štirih tekmovalnih dneh pomerili v dvajsetih plovih. Koprčan je nastop v Rumenem morju začel s havarijo, saj je v uvodih dirkah dvakrat zadel ribo ali zaplato morskih alg in ob tem poškodoval podvodni del krila (folia). Drugi tekmovalni dan je nato s tremi zmagami napredoval na četrto mesto, v sobotnem lažjem vetru pa prevzel vodstvo v skupnem seštevku.

V šestnajstih preizkušnjah je Koprčan zabeležil kar osem zmag. Kjub temu je imel zaradi bližnjih srečanj z morsko favno ter posledično slabših rezultatov v začetni fazi le dve točki naskoka pred najbližjim zasledovalcem, Francozem Maximeom Nocherjem.

To je pomenilo, da v odločilnih štirih plovih ne sme grešiti in do zadnje regate mu je deska res drsela nad morsko gladino kot po maslu. Nanizal je tri prva mesta, ko je znova počilo. "Ponovno sem zadel ob nekaj v morju in ponorel! V glavi sem se že poslovil od skupne zmage, zato sem bil toliko bolj srečen, ko sem videl, da sem kljub odstopu ostal na vrhu," se je mlademu Vodišku po napetem finalu odvalil kamen od srca.

Primorca prihodnji vikend že čaka naslednja etapa svetovne serije v Pingtanu na jugu Kitajske, je še sporočila Jadralna zveza Slovenije.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Istriano |  11 .09. 2019 ob  09: 36
Toni je zakon! Bravo!