KOPRČAN IN NEMKA 'TERORIZIRATA' KOPRSKE TRGOVCE: V dveh dneh večkrat kradla in razgrajala

Kronika

V minulih dneh smo poročali o več poskusih tatvin v Kopru. Ker so si bili incidenti med seboj izredno podobni, smo na Policijski upravi (PU) Koper povprašali, ali sta 'na pohodu' morda ista storilca. Izkazalo se je, da naše domneve držijo. V zadnjih dneh sta v koprskih trgovinah večkrat poskušala krasti 39-letni Koprčan in 31-letna državljanka Nemčije, odvisnika od prepovedanih drog.

Fotografije so simbolične.

V vseh incidentih sta bila osumljenca pod vplivom alkohola in nasilna do policistov. Na policiste sta kričala, jih žalila in zmerjala ter se jim upirala. Podobno sta se obnašala tudi do varnostnikov oziroma zaposlenih v trgovini, ki so ju pri kraji zasačili.

Prvi poskus tatvine 39-letnega Koprčana in 31-letne Nemke se je zgodil minuli četrtek pozno popoldan. Policiste so iz ene od koprskih trgovin, kjer je kradljivca prijel varnostnik, poklicali ob 18.40. Policija je takrat oba pridržala ter jima izdala plačilni nalog za več kršitev zakona o javnem redu in miru, zakonu o nalezljivih boleznih, zakonu o zasebnem varovanju, državljanki Nemčije pa tudi po zakonu o tujcih.

Znova sta bila na delu že naslednji dan, v petek dopoldne. Ob 11. uri je bilo v eni od prodajaln v Kopru sproženo stikalo za paniko. Zaposleni so 39-letnika, ki je skušal ukrasti suhomesnate izdelke v vrednosti približno 130 evrov, zadržali na kraju, medtem pa je do njih postal agresiven. Pričel je preklinjati in pljuvati. Policisti so moškemu odredili pridržanje, sledi mu kazenska ovadba za kaznivo dejanje roparske tatvine ter plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih.

Niti uro kasneje je bila na delu njegova pajdašica, 31-letna državljanka Nemčije. Tudi ona se je upirala in brcala varnostnika, ki jo je zalotil pri kraji. Ker je bila vidno pijana in s kršitvami ni prenehala, so ji policisti odredili pridržanje. Sledi ji kazenska ovadba za kaznivo dejanje tatvine ter plačilni nalog zaradi kršitev javnega reda in miru, zakona o zasebnem varovanju in zakona o nalezljivih boleznih, so sporočili s PU Koper.

Kot je za naš portal pojasnila tiskovna predstavnica koprskih policistov Anita Leskovec, sta oba osumljenca odvisnika od prepovedanih drog. Državljanka Nemčije pa pri nas nima urejenega prebivališča.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  24 .11. 2020 ob  16: 48
Take je možno ozdravit zelo hitro, samo ne s takimi butastimi zakoni.