KOPER Z NOVO GRAFIČNO PODOBO: Živahna, igriva in sodobna

Koper

Turistična destinacija Koper-Capodistria je po 15 letih dobila prenovljeno celostno grafično podobo. Petčlanska komisija je izmed 24 predlogov kot najboljšega izbrala rešitev Gregorja Ivanušiča iz studia G Design. Z novo grafično podobo Koper dobiva novo rdečo nit, ki je živahna, igriva in sodobna, so poudarili na današnji predstavitvi.

Krepitev destinacijske znamke, ki bi pripomogla k večji prepoznavnosti in posledično tudi k večjemu turističnemu obisku, je opredelila že turistična strategija do leta 2025, je poudarila vodja Turistične organizacije Koper Ylenia Loredan.

Aprila so tako objavili javni natečaj za oblikovanje predloga grafičnega znaka destinacije. Prejeli so skupno 24 predlogov od 17 različnih prijaviteljev, petčlanska strokovna komisija pa je naposled izbrala predlog Gregorja Ivanušiča.

Kot je navedla Loredanova, izbrani znak zaokrožuje več elementov - istrsko naravo, zeleno podeželje, tipične istrske produkte in gastronomijo, bogato arhitekturno dediščino in zgodovino, morje ter sonce kot prepoznaven in povezovalen simbol Kopra.

Strokovna komisija se je strinjala, da je znak enostaven, čist in prepoznavne oblike, njegova zasnova pa vzbuja radovednost in željo po raziskovanju in odkrivanju destinacije. Tudi barve delujejo igrivo ter izražajo povezanost mesta in podeželja. Znak nenazadnje sporoča tudi ambicijo občine, da se uveljavi s celovito in prepoznavno turistično ponudbo za sodobnega gosta.

Nov logotip destinacije Koper

Predlog poleg tega odraža vrednote, ki so opredeljene v turistični strategiji, in sicer trajnost, partnerstvo in avtentičnost, hkrati pa nakazuje tudi nosilne destinacijske produkte in z njimi povezana doživetja.

Koprski župan Aleš Bržan je ob tem ocenil, da je turistična destinacija po 15 letih dobila potrebno osvežitev, pri čemer Koper dobiva "novo rdečo nit, neko novo podobo, ki je živahna, igriva, sodobna".

Nov logotip bodo postopno implementirali v promocijske, informativne in komunikacijske materiale, je še pojasnila vodja turistične organizacije, katere dejavnost se bo sicer prenesla na nov javni zavod za mladino, kulturo in turizem. Ustanovitev novega občinskega zavoda je prejšnji teden potrdil koprski občinski svet.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija