KOPER PRIMORSKA PREJELA TEKMOVALNO LICENCO: Sezono bo začela septembra v superpokalu

Koper

Košarkarji Kopra Primorske, ki so po odpovedi lige Nova KBM zaradi pandemije novega koronavirusa še vedno aktualni slovenski prvaki, letos februarja pa so postali tudi prvaki pokala Spar, so prejeli tekmovalno licenco za novo sezono. Ta se bo s superpokalom med Koprom Primorsko in Cedevito Olimpijo začela 17. septembra.

Koper Primorska v prvem delu licenciranja ni dobila dovoljenja za nastopanje v naslednji sezoni, saj ni izkazala izpolnitve nekaterih obveznih finančnih kriterijev. Licenco je dobila šele na podlagi dodatnih dokazil, ki jih je v predpisanem roku vložila na pritožbeni senat za licenciranje KZS.

V KK Radenska Creativ postopkov licenciranja niso dokončali, saj so se namerno odločili, da bodo sezono 2020/2021 igrali v 4. SKL. Sobočani so namreč začrtali novo filozofijo s poudarkom na mladih in domačih igralcih, v klubu pa pričakujejo, da se bodo v dveh do treh letih znova vrnili nazaj na vrh tretje lige.

Nova sezona pod slovenskimi koši se bo s tekmo superpokala med Koprom Primorsko in Cedevito Olimpijo začela predvidoma na praznik slovenske košarke 17. septembra.

Začetek 1. SKL je predviden za 3. oktobra, ženske, drugoligaši in tretjeligaši naj bi na parket stopili 26. septembra. Prvenstvo v 4. SKL naj bi se začelo 17. oktobra. 29. septembra je predviden uvodni krog pokala Spar, članice pa prve pokalne tekme čakajo 18. novembra.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija